Anahtar Kelimeler:

Tıp'ta inanılmaz bir olay yaşandı!

Tıp

  

Bakın ne

yapmışlar! 

Hasta ne hale geldi!

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde iki hafta iddiaya göre bir hasta ile ilgili çok inanılmaz bir olay yaşandı. Hastanın şu anda Ankara’da yoğun bakımda olduğu kaydedildi.

Yanlış müdahale yapıldı

İddiaya göre 42 yaşında bir erkek hasta acil olarak Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi. Burada hastanın kalp krizi geçirdiği sanılarak kendisine kan inceltici ilaç enjekte edildi. Halbuki hastanın tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği ortaya çıktı. Beyin kanaması geçiren ve kanı inceltilen hastanın beyninde birkaç bölgede su toplandı. Kalp krizi geçiren hasta felç oldu. Bir hafta burada kalan hastaya hatalı müdahale nedeniyle hiçbir şey yapılamadı.

Ankara’ya götürüldü

Hasta yakınları hastalarını alarak Ankara’ya gittiler. Burada hastanın önce şeker, tansiyon ve diğer rahatsızlığı olup olmadığına bakıldı. Kalp rahatsızlığı kontrol edildi. Hastanın beynindeki rahatsızlık nedeniyle kalbi, böbreği ve ciğerlerinde sorun tesbit edildi. Beynine müdahale edilen hastanın su toplayan bölgelerindeki durum ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Hastanın yoğun bakımda olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi.

Doktorlardan tepki

Hastaya, Kırıkkale Tıp’ta hasta yakınlarının ifadesine göre müdahale edildiği bildirilirken, şahsın bir yakınının “sanırım kalp krizi geçiriyor” demesi üzerine kan inceltici ilaç enjekte edildiği, halbuki hastanın beyin kanaması geçirmekte olduğu kaydedildi. Ankara’daki doktorların durumu öğrendiklerinde, “Öyle şey olur mu? Haydi yakını böbreğinde taş var veya apandisiti ağrıyor deselerdi, oralara mı müdahale edilecekti?” diyerek tepki gösterdikleri vurgulandı.

Hasta yakınları tepkili

Hastanın bir tarafı felç olurken, Ankara’daki doktorlar, şimdi beyindeki sorunu halletmeye çalışıyor. Bu sorun halledildikten sonra kalp ve diğer organlara müdahale edilecek. Hasta yakınları duruma tepki gösterirken, “Biz ne bilelim. Kalp krizi geçiriyor sandık. Öyle söyledik. Tansiyonuna, kanına, şekerine bakmadan böyle müdahale olur mu? Hastaneden şikayetçi olacağız. Bunlar sağlam gelen adamı da hasta ederler. Bir de Kırıkkale sağlıkta bölge lideri olacakmış. Hastaları temelli hasta etmesinler de, bölgeye ihtiyacımız yok” diyorlar.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli