Anahtar Kelimeler:

Cübbe töreni yapıldı

Cübbe töreni yapıldı

 Akademik yıl sona erdi     

Kırıkkale Üniversitesi 2013–2014 Akademik Eğitim-Öğretim yılını, akademik etkinlik ödüllerinin verilmesi ve öğretim üyeliği kadrolarına atananlara cübbe giydirilmesi töreni ile sona erdirildi.  

Cübbe töreni yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi’nde akademik yıl tamamlandı, cübbe töreni yapılarak eğitim ve öğretim konusunda bilgiler verildi. Geniş katılımın olduğu törende renkli görüntüler vardı. Eğitim öğretim yılının sınavlarının bu hafta itibariyle tamamlandığını belirten Rektör Ekrem Yıldız, “Bu eğitim öğretim yılının birlikte değerlendirilmesi unvanı yükselen öğretim üyelerine atanan arkadaşlarımızı akademik giysileriyle huzura çıkarmak ve bilimsel yayın başarısı gösteren ve öğretim elemanlarımıza ödül vermek için program düzenliyoruz. Son bir yılda 15 profesör, 37 doçent, 53 yardımcı doçent olmak üzere 105 atama yapmışız. Kadroların YÖK’ten geçirilmesi, ilanı, jürilerin kurulması için bir hayli emek ve çaba gerektiren işler bunlar. Personel dairesi başkanı çok yoğun emek sarf ediyor. Akademik birim yöneticilerimiz çok yoğun çaba gösteriyor” şeklinde konuştu.

Canlılık kazandırıyor

Sadece öğretim üyesi olarak 105 atama önemli bir sayıya işaret ettiğini ifade eden Yıldız, “Bu yıl ki atamalarla beraber üniversitemizin öğretim üye sayısı 518’dir.  Bunun 121 Prof. 127 Doç. 270 ise Yrd. Doç. Diğer öğretim elemanı kadromuzla beraber 1052 akademik personel istihdam ediyoruz. 2013-2014 eğitim öğretim yılını sorunsuz başarıyla tamamladık. Kırıkkale Üniversitesiyle Türkiye’nin en huzurlu, en sakin üniversitelerinden birisidir. Öğrencileriyle itibariyle, çalışanları itibariyle öyledir. Bu huzurun sağlanmasında emeği geçen üniversitemiz personeline, güvenlik görevlilerine, il yöneticilerine emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 2013- 2014 genel mezuniyet törenini de geçtiğimiz günlerde yaptık. Bu tören hakikaten Kırıkkale için ayrı, anlamı- heyecanlı bir gün oluyor. Kırıkkale’mize büyük canlılık getiriyor” diye konuştu.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu