Anahtar Kelimeler:

Ne işe yaradı ki!

Ne işe yaradı ki!

 Kim veya kimler faydalandı?

Bunu kimse bilmiyor, çünkü olmadı! 

Kırıkkale’nin teşvik kapsamına alınması için bir hayli çaba gösterilmişti. Alındı, ancak bir işe yaramadı. Sebebi ise çok ilginç…

Hiç işe yaramadı

Türkiye genelinde bölge bölge teşvik çalışması yapılmıştı. Kırıkkale’nin de kapsama alınması ve hatta kapsamının ve teşvik bölgesinin değiştirilmesi istenmişti. Bunlar oldu fakat hiçbir işe yaramadı. Sebebi ise çok ilginç. Çünkü Kırıkkale imalat sanayi teşviki değil, tekstil sanayi teşviki almıştı. Bu yüzden Kırıkkale bu teşvikten yararlanamadı. Sadece Keskin ve Bahşılı’da küçük ölçekli iki fabrika kuruldu, Bahşılı’daki fabrika kapandı, yerine ise bir başkası geldi ancak, onun da akıbetinin diğerininkine benzemesi bekleniyor.

Kırıkkale için öneri

İmalat sanayi teşviki olmadığı için Kırıkkale’nin tekstil teşvikine uygun olmadığı bildiriliyor. Bu yüzden Kırıkkale için hem teşvik koşullarının ve hem de tekstil kapsamının değiştirilmesi gerektiği bildiriliyor. Kırıkkale’ye kurulan İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin de bu yüzden yatırımcı çekemeyeceği vurgulanıyor. Çünkü buraya yatırım yapmak isteyenlerin ilk bakacağı konunun teşvik olacağı belirtiliyor. Bu konuda Kırıkkale için bir çalışma yapılıp yapılmayacağı merak konusu. Ancak şu bir gerçek ki, Kırıkkale teşvikten yararlanamamış durumda.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı