Anahtar Kelimeler:

Kimler geldi kimler geçti!

Kimler geldi kimler geçti!

 İşte o başkanlar!

AK Parti kurulduğu günden bu yana Kırıkkale’de hep il başkanı sorunu yaşandı. Şimdi yeni bir il başkanı aranıyor…

İlk başkan Can’dı…

AK Parti Türkiye genelinde istikrar sağladı ve her seçimde oyunu artırdı ancak, Kırıkkale’de il başkanlığı ve il teşkilatında bir türlü istikrar sağlanamadı. İl başkanları Kırıkkale’de uzun dönem başkanlık yapamadı. AK Parti’nin kurulduğunda il başkanlığını o zaman milletvekili olan Kemal Albayrak’ın önerisi ile Ramazan Can yaptı. Can, kurucu il başkanlığı görevini yürüttü. Daha sonra ilk seçimde milletvekili oldu ve yerini ise Mehmet Demir’e bıraktı.

Demir, Aksal ve Dağdelen

Demir, iki kongre yaşadı ancak yerel basında sıkça tartışmalı şekilde gündeme geldi. Bu durum fazla uzayınca istifa etti ve yerine 6 ay kadar il ikinci başkanı Orhan Deniz başkanlık etti. Daha sonra Nuh Dağdelen il başkanlığı görevine atandı. Dağdelen bir yerel seçim ve bir referandum yaşardı. Ancak seçimden sonra o da görevden alındı. Yerine ise Zühtü aksal getirdi. Aksal’ın görevi de uzun sürmedi. Seçim yaşamadı ve il başkanlığından alında.

Uzun soluklu olmadı

Aksal’ın yerine ise tekrar eski il başkanı Mehmet Demir getirildi. 41 ay il başkanlığı yapan Mehmet Demir, ikinci döneminde çok başarılı oldu. İki seçim yaşadı ve ikisinde de başarılı oldu. Ancak yerel seçimde başkan adayı olmak istediğini bildirdi. Bu durum gerginliğe neden oldu. İstifaya zorlandı ve kısa bir süre önce istifasını açıkladı. Bugüne kadar AK Parti’de hiçbir isim uzun soluklu başkanlık yapamadı. Mehmet Demir ve Nuh Dağdelen için bu söylenebilir ancak, diğer illerle kıyaslandığında il başkanlıklarının kısa sürdüğü gözleniyor. Şimdi yeni bir il başkanı aranıyor.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli