Anahtar Kelimeler:

Camiler cemaat yuvası oldu!

Camiler cemaat yuvası oldu!

 Neler oluyor?

 

Cemaatlerin yeni meskeni!

 

Kapı kapı dolaşıyorlar…

Son zamanlarda Kırıkkale’deki camilerde cemaatlerin bir takım organizasyonlar ve etkinlikler yaptığı, kapı kapı dolaşarak vatandaşları da bu etkinliklere davet ettiği, camilerin neredeyse tamamen cemaatlerin yuvası haline geldiği gözleniyor.

Bunlar da kim olsa gerek?

Kırıkkale’de son birkaç aydır kimi cemaatler camileri tam anlamıyla mesken tutmuş durumdalar. Kimisi Mısır’dan, Tunus’tan ve Suriye’den gelen, Türkçe bile bilmeyen, çeşitli tarikatların üyesi ve yöneticisi oldukları öne sürülen kişiler, camilerde güya etkinlik, dini program ve ibadet yapıyorlar. Vatandaşları da bu ibadetlere katılmaya davet ediyorlar. Mahallelerdeki camilere yuvalanan bu kişilerin kimler olduğu merak konusu.

Nereden çıktı bunlar?

Yurt dışından gelenlerin yanı sıra, Türkiye içinden de bazı tarikat ve cemaatlere mensup kişilerin de camileri mesken tuttuğu görülüyor. Bu kişiler yanlarına mahallelerin ve cami cemaatinin sevilen kişilerini alarak kapı kapı dolaşıyor ve akşamları camilerde düzenlenen ibadet etkinliğine vatandaşları davet ediyorlar. Bir çok kişi camilerde bu ibadet etkinliğine bir şey demiyor ama bunların nasıl bir anda ve nereden çıktıklarını merak ediyor.

Bilinçli mi yapılıyor?

Özellikle Fethullah Gülen Cemaati üzerine gidilmesi ile birlikte başka cemaatlerin daha önce hiç yapılmadığı halde camilere yuvalanarak bir takım etkinlikler ve ibadet adı altında bazı şeyler yapıyor gibi görünmeleri yadırganıyor. Cemaatlerin sanki bilinçli olarak camilere yönlendirilmiş izlenimi uyanıyor. Son derece rahat olan ve kemsiden çekinmeyen bu kişilerin rahatlığı da ayrıca dikkat çekiyor. Vatandaşlar bu gelişmeler konusunda bir açıklama bekliyor. 



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu