Anahtar Kelimeler:

‘Atalay bize direnç gösterdi'

‘Atalay bize direnç gösterdi

Kadın Kolları Başkanı söyledi bunu!

Basın toplantısında AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanları da açıklama yaptılar.

İki ayrı açıklama

Basın toplantısında Gençlik Kolları Başkanı Ferit Oluk, herhangi bir eleştiride bulunmazken, görev süresi boyunca iyi bir yönetim sergilemeye çalıştıklarını söyledi ve destek olan herkese teşekkür etti. Kadın Kolları Başkanı Hülya Tülay Bağcı de kendisine görevi boyunca destek olanlara teşekkür etti ve görevden alınmasına Atalay’ın sebep olduğunu ileri sürerek, “Sayın Başbakan Yardımcısı bize karşı büyük bir direnç gösterdi. Yönetimde yer almak konusunda, listeler konusunda sıkıntılar yaşadık.

Demokrasi işletilmedi

Görevden alınmamız konusunda baskılar oluşmaya başladı. Ben Başbakan Yardımcısı ve Genel Başkan Yardımcılarına rapor hazırlayarak yaptığımız çalışmaları sunduk. Genel Başkan Yardımcıları raporu yarım saat Başbakanımız ile görüştüler. Başbakanımızın “Biz kardeşlerimizi üzemeyiz” dediği bilgisini bana aktardılar. Kadın Kolları Genel Başkanımız Güldal Akşit, beni arayarak, “Yeni seçilmiş gibi görevinizi sürdürmeye devam edin” dedi. Ancak parti içi demokrasi işletilmedi ve istifaya zorlandık” diye konuştu.

Merkez ilçe istifa etmedi

Mehmet Demir basın toplantısında istifa kararını açıklarken, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları da istifa ettiğini ilan etti. Merkez İlçe Başkanı Mustafa Babayiğit istifa açıklaması yapmadı. Bir soru üzerine Mehmet Demir, kararın Merkez İlçe Başkanı ve yönetiminde olduğunu söyledi.

Atalay’a sitem ve tepki gösterdiler

Basın toplantısında İl Başkanı Mehmet Demir ve Kadın Kolları Başkanı Hülya Tülay Bağcı, istifa kararlarında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın baskılarının etkili olduğunu söylediler. İki başkan da açıklamalarında net ifadelerle Atalay’ı eleştirdi, sitem etti ve tepkilerini dile getirdi.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı