Anahtar Kelimeler:

Kurslara ilgi yüksek

Kurslara ilgi yüksek

 610 kursa 13 bin kursiyer katıldı     

Kırıkkale Halk Eğitim Müdürlüğü Mustafa Necati İlköğretim okulunda bir yıl boyunca verilen kursta ortaya çıkan eserleri Kültür merkezi Sergi salonunda açtığı sergi ile görücüye çıkardı. Halk Eğitim Müdürü Osman Kara bu yıl 610 kursa 13 bin kursiyerin katıldığını açıkladı.

Sergi açıldı

Kırıkkale Halk Eğitim Müdürlüğü okullarda açtığı kurslarda bir senenin emekleri olan el emeği göz nuru eserleri sergilemeye başladı.  İl merkezinde ilk kurs dün yapılan törenle açıldı.  Kültür Merkezi sergi salonunda yapılan açılışa Milli Eğitim Müdürü Vekili Adem Say, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Karadağ, Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy,  Halk Eğitim Müdürü Osman Kara,  Halk Eğitim Müdür yardımcıları kurs öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı

İki gün açık kalacak

Açılış töreni öncesi bir konuşma yapan Halk Eğitim Müdür Osman Kara kursların mahallelerde bulunan okullarda eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte başladığını söyledi. Kara “ İl genelinde yaklaşık 610 kurs açıktı. Bu 610 kursta 13 bin vatandaşımız eğitim gördü. Mustafa Necati İlköğretim okulu bünyesinde açtığımız  bu kursta ev ürünleri, mefruşat ve el sanatları üzerine kursiyerlerimiz eğitim gördü. Tüm  bu eserler  bir yılın el emeği göz nuru. Sizlerin beğenisine sunuyoruz. Bu eserleri daha sonra satışını yaparaktan kursiyerlere gelir sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Say açtı…

Konuşmanın ardından serginin açılışı Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Say tarafından kesilen kurdele ile yapıldı. Açılışta kurs öğretmenleri Aynur Akgün, Selma Çalım, Müzeyyen Köker, Nesrin Bayrakçı tarafından bilgi verildi. Kurstaki eserler sergiyi gezenler tarafından büyük beğeni kazandı.   



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli