Anahtar Kelimeler:

Ölüme ‘Dur' diyemiyoruz

Ölüme ‘Dur

Kaç kişi bıraktı?

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Birimi’nin kayıtlarına göre, 2010- 2014 Mart ayına kadar 1126 kişi sigarayı bıraktı. Amansız hastalıkların baş sebebi sigara ile mücadele devam ediyor. Ancak vatandaşlar için hayati önem taşıyan sigara için gerekli önlemi almıyor

1126 kişi bıraktı

Kırıkkale Halk sağlığı müdürlüğü bünyesinde bulunana KETEM Sigara Bırakma Polikliniğinde görevli olan 1 Hekim 1 Hemşire görevlisi, haftanın 5 günü sigarayı bırakmak isteyenlere hizmet veriyor. 2010 yılının Temmuz ayında faaliyetine başlayan KETEM’e her geçen gün başvuru sayısı artıyor. Bugüne kadar 6231 kişinin sigarayı bırakmak için başvuruda bulunduğu öğrenildi. Başvurulardan 1126 kişinin sigarayı bıraktığı bildirildi.

Devam edecek

Kırıkkale’de sigaraya karşı mücadelede aralıksız devam edildiğini açıklayan Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün Kontrol İl Koordinatörü Şeref Kutba, Tiryakilerin bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Sigara yüzünden ülkede binlerce kişinin hayatını yitirdiğini açıklayan Kutbay, “Kırıkkale’de sigara içenlerin sayısı her geçen gün biraz daha azalıyor. Buda insanların sigarayı bırakmak istediğini gösteriyor. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, mücadelemize aralıksız devam edeceğiz” dedi. Tütün denetimlerinin aralıksız devam ettiğini belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, “Gerek Kamu gerekse özel iş yerlerini denetimleri aralıksız devam ediyor. Kırıkkale’de 2010 Yılından bu tarafa toplamda 104343 iş yeri ve özel sektör denetlemesi gerçekleştirildi. Denetlemeler sonucunda ise toplamda 330.571.00 TL para cezası uygulandı”  diye konuştu.

Duyurulması sağlanıyor

Güngüneş yaptığı açıklamada,” Kırıkkale genelinde yapılan rutin denetim ve kontrollerimiz haricinde Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi olarak, vatandaşlarımızdan gelen Tütün Yasağı ile ilgili bütün şikâyetler, yerinde değerlendirilmek üzere denetim ekiplerimize haber verilerek zamanında müdahale edilmesi sağlanmakta olup, gereken yasal işlemler yapılmakta. Tütün yasağı ile ilgili bütün konular ve müeyyideler en ayrıntısına kadar anlatılmakta,  mevzuat çerçevesi dâhilinde gerekli hassasiyetlerin gösterilmesi, kuralların uygulanmasına devam edilmekte olup, gerekli olan ikaz ve uyarılar yapılmaktadır. Tütün yasağı konusunda bilgi alınması hususlarında, Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi, ihbar hatları, internet sitesi, basın yolu ve broşürler ile halka duyurulmasının sağlanmasına devam edilmektedir” dedi.  



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli