Anahtar Kelimeler:

Vali Kolat'ı da dinlemişler!

Vali Kolat

 Vali’nin de adı var!

Devlet içine çöreklendiği öne sürülen çetenin, alanlarında önemli isimleri, devlet kurumlarında kritik görevlerde bulunan 64 kişiyi dinlediği ortaya çıktı. Bu kişilerin arasında Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ta bulunuyor. Vali Ali Kolat 3519700...0333 IMEI numarasından dinlenildiği ve dinleme kararının 2009 yılında alındığı ortaya çıktı.

Sahte isimler üzerinden…

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre; paralel yapının, mahkemelerden aldığı uydurma suçlamalarla bu kişileri 2008-2010 yılları arasında 100 kez dinlediği belirlendi. TİB`i çiftlik gibi kullanan yapının dinlediği isimler arasında merhum Erbakan, Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, Ertuğrul Özkök, Vali Ali Kolat, yargı ve emniyet ile Havelsan ve Aselsan yöneticileri bulunuyor. Başbakan Erdoğan ve yakın çevresi başta olmak üzere binlerce kişiyi `Selam Terör Örgütü` adlı uydurma örgütle 2011 yılından bu yana dinleyen paralel yapının yeni dinleme listesi de ortaya çıktı. Aralarında siyasilerin, gazetecilerin, vali, genel müdürlerin olduğu 64 kişi, 2008-2010 yılları arasında terör, uyuşturucu gibi hayali suçlar bahane edilerek, sahte isimler üzerinden dinlendiği belirlendi.

Karar 2009’da alınmış

Binlerce kişinin dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı`nın TİB`deki hassas bilgilerin yabancı ülkelere aktarıldığı iddiasıyla başlattığı `Casusluk soruşturmasında` da şok edici bilgilere ulaşıldı. TİB`de yapılan incelemelerde müfettişlerce ortaya çıkarılan listede eski başbakanlardan bakanlara, gazetecilerden işadamlarına, mühendislerden doktorlara, yargı ve emniyet birimlerinden bilim adamlarına, mankenlere kadar birçok ismin 3 yıl boyunca dinlendiği belirlendi. Müfettişler yaptıkları incelemeler karşısında elde ettikleri bilgiler ve belgeler kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulundu. Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise, 3519700...0333 IMEI numarasından dinlenildiği ve dinleme kararının 2009 yılında alındığı ortaya çıktı.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı