Anahtar Kelimeler:

Ulaşıma Belediye ayarı

Ulaşıma Belediye ayarı

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı hafta sonu AK Partide yapılan İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada Otogar’da bir dizi değişikliğin yapılacağını, eskisi gibi düzensizliğin olmayacağını, şehir içi taşımacılıkta da aynı düzenlemenin olacağını söyledi. Ancak şehir için toplu taşımacılık konusunda açıklama gelmedi.

Otogar açıklaması

Kırıkkale Şehirlerarası Otogarında işletmenin değişmesinin ardından otogarda birçok yenilikler tamamlanmaya başladı.  Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın girişimleriyle otogarda birçok yenilikler yapılmaya başladı. Otogarda Bilet satış gişeleri başta olmak üzere her alanda yenlikler yapımı Büfelerin, çay salonlarını yerlerinin inşaatı bitmek üzere. Bilet satış gişeleri ise 1 Haziran’a kadar tamamlanacağını belirtildi. Bu konuda Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’dan açıklamalar geldi. Saygılı Otogar’ın durumunu ve değişiklikleri açıkladı ancak şehirlerarası otobüs ve ulaşım konusunda bir açıklama gelmedi.

Düzene girecek

İl Divan Kurulunda terminal ile ilgili sorulan bir soru üzerine Başkan Saygılı “Şu anda terminalle ilgili bir düzenleme yapılıyor. Bizim de sizin gibi rahatsız olduğumuz konular var. Yeni kurduğumuz ulaştırma müdürlüğü bu konu ile ilgili olarak aktif şekilde çalışmasını sürdürüyor. Terminal içinde bir yapılanma var. Değnekçi dediğimiz bu isimle tabir ettiğimiz. Biz kesinlikle buna karşıyız. Böyle bir şey yok. Vatandaş kendi rızası ile kendi tercihi ile istediği firmadan yolculuğunu yapacak. Bununla ilgili bir çalışma içerisindeyiz. Bir düzene girecek. Şehir içi aktarımı ile ilgili olarak ta minibüs hatlarının düzenlemesi de bu çalışmalarımız içerisinde” şeklinde konuştu.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı