Anahtar Kelimeler:

‘Soma bizi çok üzdü'

‘Soma bizi çok üzdü

Gündemde Soma var…

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal hafta sonu parti binasında vatandaş buluşması öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalar yaptı. Köksal, Soma faciası ve milli piyade tüfeği konusunda açıklamalarda bulundu.

Soma için üzgünüz

AK Parti il binasında vatandaş buluşması öncesi Kırıkkale’de görev yapan yerel ve ulusal gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal. Gündeme dair açıklamalar yaptı Köksal Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı çok üzgün olduklarını bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi.

Patenti ve yapımı da bizim

Milli piyade tüfeği hakkında da açıklama yapan Köksal, “ Proje safhası örnek safhası MKE’nin yılardır çalıştığı bir proje. Emniyet Genel müdürlüğüm sırasında örnek olarak emniyet mensuplarına tanıtımını yapmıştık. Ülkede özelikle silahtan bahsediyorsak hepsi milli olmaz. Değişik bir silah, sanayi değişik, alternatifi olan bir şeydir. Kendi milli silahımızın olmasında yarar var. Üretilen silahların patenti ve yapımı da bizim olacak. Altay tankının olduğu ve bazı zırhlı araçların yapımında ilerleyen çalışmalar sürüyor.  Mili piyade tüfeğinde de sona gelindi yakın gelecekte seri üretimde yapılabilir” dedi.

Soma gündemimizde olacak

Soma`daki kaza ile ilgili mecliste soruşturma komisyonu kurulacağını belirten Köksal, “Yapılan idari ve adli soruşturmanın yanı sıra bir de mecliste soruşturma komisyonu kurulmak üzere bir çalışmayı bu arada başlattık. Önümüzdeki hafta içerisinde gündemimizin en önemli maddelerinden birisi bu olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sabotaj ihtimalin yok

Köksal, Soma`daki maden faciasında sabotaj olup olmadığının sorulması üzerine, “Bu olay her yönüyle araştırılacak. Şu anda 28 savcı fiilen bu olayın içerisinde. Olay bilirkişiler tarafından kapsamlı olarak araştırılacak. Var da desek olmaz, yok da desek olmaz. Tabi ki rapor ortaya çıkartacak. Ama görünen o ki gelen ilk bilgilere göre böyle bir sabotaj ihtimalin olmadığı düşünülüyor” diye konuştu.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli