Anahtar Kelimeler:

‘Hepimizin yüreği yandı'

‘Hepimizin yüreği yandı

 Saygılı’dan Soma açıklaması

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Soma’da yaşanan maden faciasının yürekleri yaktığını, yardım talebinin olmadığını olduğunda gereken ne ise yapılacağını söyledi.

Soma açıklaması

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı halk günüde gazetecilerin Soma’da yaşanan olayla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Saygılı Soma’da yaşanan maden faciasından sonra herhangi bir yardım talebinin olmadığını belirterek “Soma’da yaşanan facia yüreklerimizi yaktı. Devletimiz bütün imkanları ile orada. Ne yapılması gerekiyorsa eksiksiz olarak yapılıyor. Buna yürekten inanıyoruz. Bir tek ümidimiz var. Şu anda içerde olanlar daha önce Şili’de olduğu gibi ümit besliyoruz. Ümidimiz sonuna kadar devam edecek. İnşallah oradan kurutularak çıkanlar olur. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Faciada hayatına kaybedenlerin ailelerine sabır diliyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum.

Yardım yapabiliriz

Yardım gidecek bir konum yok şu an. Enerji Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner yıldız açıklama yaptı. Gerek iş gücü anlamında gerek diğer imkanlar anlamında hiçbir eksiğimiz yok gelecek olanlarda gelecek malzemelerde bize sıkıntı yaratır ifadelerini kullandı. O yüzdende herhangi bir yerden yardım gitmesi söz konusu değil. Ailelerle ilgili olarak Sosyal Politikalar bakanlığımız aktif bir şekilde çalışıyor. Onlarda ihtiyaçları karşılamaya çalışıyor. Tabi ki üzerimize düşen bir şey olursa her zaman sonuna kadar Soma’lı vatandaşlarımızın yanında oluruz” şeklinde konuştu.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli