Anahtar Kelimeler:

Rahmet ayları başladı

Rahmet ayları başladı

 En güzel aylar

İl Müftüsü Bekir Gerek, mübarek üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla bir açıklamada bulundu.

Kandil programları var

İslam alemi için ayrı bir öneme sahip olan mübarek üç aylar başladı. Üç aylar içerisinde yer alan kandillerden ilkini bu akşam idrak edeceğiz. Bugün akşam idrak edeceğimiz Regaip Kandili öncesinde bir açıklamada bulunan Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, kandil dolayısıyla Kırıkkale merkezde İhsaniye, Nokta, Çarşı, Gürler, Etiler Ulu Camileri ve arzu eden bütün görevliler de kendi camilerinde akşam yatsı namazı arası “Kandil Programı” tertip edeceğini söyledi.

Kandil gecesi

Regaib Kandili dolayısıyla bir açıklama yapan Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek “Allah-u Teala’nın rahmet deryalarının coştuğu, af ve mağfiretinin sağanak sağanak yağdığı, feyiz ve bereketin zirveye çıktığı mübarek üç aylar 30 Nisan 2014 Çarşamba günü başlayacaktır. 01 Mayıs Perşembe akşamı ise “Regaib Kandili” gecesidir. Kandil Gecesi münasebeti ile başta  İhsaniye, Nokta, Çarşı, Gürler, Etiler Ulu Camileri ve arzu eden bütün görevlilerimiz de kendi camilerinde akşam yatsı namazı arası “Kandil Programı” tertip edecektir. İhsaniye Camii’nde yatsı namazından önce İl Müftüsü Bekir GEREK tarafından “Üç Aylar ve Regaip Kandili” konulu vaaz verilecektir. Bu programlara eş ve çocuklarımız ile birlikte iştirak edelim. Çocuklarımıza kandillerimizi öğretmeye ve ihya etmelerini sağlamaya çalışalım” diye konuştu.

Tevbe ve istiğfar

Gerek “Üç aylar; Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Üç aylar; dini duygu ve heyecanın yoğun bir şekilde yaşandığı manevi bir mevsimdir. Tevbe ve istiğfarda bulunma, nefis muhasebesi yapma, ruhu günahlardan arındırarak yenilenme ve salih kullardan olmak için gayret sarf etme fırsatının daha çok bulunduğu bir  dönemdir. Diğer taraftan içinde Regaib, Miraç, Beraat ve Kadir geceleriyle nurlanmış olan bu gün ve geceleri; namaz, oruç, sadaka ve zekatlarla süslemeliyiz. Bol bol dua ve istiğfar ederek,  Kur’an-ı Kerim, meal ve tefsirini okuyarak, Sevgili Peygamberimizin hayatını daha çok öğrenmeye ve anlama  gayreti içinde olmalıyız. Peygamber Efendimiz; ”Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ise ümmetimin ayıdır.” (Ahmet bin Hanbel, Müsnet, c.1,s.259) buyurmuştur.

Gönülleri hoş edin

Regaib gecesine özgü bir ibadet şekli yoktur. Fakat bu gecede bol bol istiğfar etmeye, kaza ve nafile namazları kılmaya, Kur’an-ı Kerim okumaya ve dinlemeye, Peygamber Efendimize salat ve selam getirmeye, kendimiz, ailemiz, milletimiz ve tüm din kardeşlerimiz için dua etmeye, yetimleri ve kimsesiz çocukları gözetmeye, fakir ve yoksulların gönlünü hoş etmeye çalışmalıyız. Anne-baba ve büyüklerimizi unutmamalı, hayatta ise hayır dualarını almalı, vefat etmiş iseler  hayır ve dualarla onları yad etmeye, namazlarımızı camilerde cemaat ile kılmaya çalışarak, Kur’an okuyarak ve dinleyerek gecenin bir bölümünü camilerde ihya etmeye çalışalım. Bu duygularla Kırıkkale’li hemşerilerimin  üç aylarını ve Regaip kandilini tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah’tan bizleri sağlık ve afiyet içerisinde daha nice kandillere ulaştırmasını, hayatımızın her anını hayırlı hizmetler ve makbul amellerle geçirmeyi nasip etmesini, milletimizin birliğinin, dirliğinin ve kardeşliğinin güçlenmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli