Anahtar Kelimeler:

"Belediyelerle Yürüyoruz"

 Aslında bir sağlık etkinliği!

Kırıkkale`de Sağlık Bakanlığı’nın "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Belediyelerle Yürüyoruz" etkinliği düzenlendi.

Bahşılı’da etkinlik

Bahşılı ilçesi Celal Parkı piknik alanında düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, sağlık çalışanları, belediye personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Halk Sağlığı Müdürü Güngüneş, yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, bakanlığın yürüyüşün ve hareketli yaşamın yerleşmesi için 2014 yılını "Hareketli Yaşam Yılı" ilan ettiğini hatırlatarak, "Belediyelerle  Yürüyoruz" etkinliği düzenlediklerini söyledi. Çağın en büyük sağlık problemlerinden biri olan obezitenin, kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı ve bazı kanser türleri gibi birçok sağlık probleminin oluşmasına neden olduğunu dile getiren Güngüneş, şöyle konuştu:

Obezite anlatıldı

"Obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri de hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır. Bakanlığımız tarafından toplumumuzun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek istiyoruz. Ülkemizde obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların görülme sıklığını azaltmak amacıyla "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Kent genelinde birçok etkinlikleri çalışanlarımızla birlikte yürütmekteyiz." Haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmasının sağlığın korunması ve birçok hastalıkların görülme sıklığını azalttığını belirten Güngüneş, sözlerini şöyle tamamladı:

Bilgiler verildi

"Halkımızın yüzde 72`si yeterince hareket etmiyor. Toplumun fiziksel aktivite düzeyinin arttırılması hususunda fiziksel aktivite imkanlarının oluşturulması, iyileştirmesi ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu nedenle sosyal ve fiziksel ortamların oluşturularak düzenli fiziksel aktivitenin yaygınlaştırılması ve spor tesislerinin oluşturulması için yerel yönetimlerin işbirliği önem arz etmektedir. 2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" olarak belirlenmesi nedeniyle 81 ilimizde her ayın son Pazar günü Türkiye Halk Sağlığı Kurumu öncülüğünde Halk Sağlığı Müdürlüklerimizin koordinasyonuyla çeşitli temalarla yürüyüş etkinlikleri düzenlenmektedir."  Konuşmaların ardından etkinlik kapsamında piknik alanı içinde pankartlar ve dövizler açılarak yürüyüş düzendi.  Yürüyüş sonunda katılımcılara elma ve su ikramında bulunuldu.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli