Anahtar Kelimeler:

Kaybedeni olmayan yarışma

Kaybedeni olmayan yarışma

 Herkes kazandı         

Kırıkkale’de “Herkes O`nu Okuyor” isimli yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Törenin yapıldığı Gök Düğün Salonu’nu dolduran binlerce Peygamber sevdalısı gözyaşlarını tutamadı. Tören Reşadiye Camii İmam hatibi Hidayet Doğan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kırıkkale’yi temsil edecek

Kırıkkale Diyanet Mensupları’nın düzenlediği (KIDIMDER) `Herkes O’nu Okuyor` yarışmasına Kırıkkale’den 6 bin 700 kişi katıldı. Ortaokul için Rahime Kaya’nın `Efendiler Efendisi Hz. Muhammed`, kitabının birincisi Asude Aktaş, ikinci Merve Karakaya ve üçüncü Şule Çalıkuşu oldu. Liseler ile yetişkinler için Reşit Haylamaz’ın `Efendimiz`, kitabının birincisi Ahid Aktaş, ikinci Meral Adaş ve üçüncü Çağrı Gökbulut oldu. Yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin `Sonsuz Nur` kitabının birincisi Hasan Sakar, ikinci Nuray Küçükkaradum ve üçüncü Namık Temel oldu. Dereceye girenlere umre, dizüstü bilgisayar, Ipad, bisiklet, fotoğraf makinesi ve hediye çeki verildi. Dereceye giren ilk 6 kişi Ankara’da 2. etap sınavına girip Kırıkkale’yi temsil edecek.

Gerçekten temsil etmiş oluruz

Efendimiz`i (sas) anlama yolunda dökülen terler, ter dökenleri cehennem ateşinden koruyacak yağmurlara dönüşecektir.`` diyen KIDIMDER Başkanı Mustafa Lüy,  `Kaybedeni Olmayan Yarışma` sloganıyla yola çıktıklarını ve nitekim öyle de olduğunu söyledi.  Lüy, ``Yarışmaya katılanlar Peygamber Efendimiz`i (sas) tanıdıkça aslında ne kadar uzak olduğumuzu gördük dediler. Bugünden sonra da Peygamber Efendimiz`i (sas) daha iyi tanıma ve anlama adına sürekli bir şeyler yapacağını söyleyen katılımcılarımız oldu. Çünkü Allah`ı (cc) ve Peygamber Efendimizi (sas) tanıdıkça Asr-ı Saadet`teki gibi yaşamaya bir adım daha yaklaşacağız. Belki o zaman Müslümanlığı gerçekten temsil etmiş oluruz.`` dedi.

Her şeyden değerli

 Böyle bir organizasyonu yapanlardan Allah (cc) razı olsun diyerek sözlerine başlayan Namık Temel de “Sloganda da belirtildiği gibi kaybedeni olmayan bir yarışma. Bu yarışmaya katılan herkesin Efendimiz`in hayatını okuması her şeyden değerli. Bu yarışmada Efendimiz`in hayatını öğrenip O`nun sünnetlerini yaşamımıza uygulamayı Allah hepimize nasip etsin." dedi. Bu sınav sayesinde Peygamber Efendimizi (sav) detaylı bir şekilde öğrenme fırsatı bulduğunu ifade eden Asude Aktaş ise “Keşke Peygamber Efendimiz`in hayatıyla alakalı çalışmalar bununla sınırlı kalmasa” diye konuştu.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli