Anahtar Kelimeler:

Polisimiz 169 yaşında

Polisimiz 169 yaşında

 Tören yapıldı…

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulu tarafından polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören düzenlendi

Tören, Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Adem Çakıcı`nın Atatürk Anıtı`na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Vali Ali Kolat, törende yaptığı konuşmada,  şehit olan, malül, gazi ve halen görev yapan emniyet mensuplarına şükran borçlu olduklarını belirterek, vefat edenleri rahmetle andıklarını söyledi. Türk polisinin herkesin, her kesimin polisi olduğunu ifade eden Kolat, "Devletin polisiyiz. Bizim gibi düşünmüyor diye, bizim gibi algılamıyor diye kimseye adaletsizlik, haksızlık yapmayacağız. Herkesi kucaklayan bir yaklaşım içerisinde olacağız. ve öyle de oluyorsunuz. Bunun daha da ötesini bekliyoruz. Kırıkkale ve ülkemiz gerçekten de huzur ve güven içerisindedir. Artık acılı günler yaşamıyoruz. İnşallah bundan sonra da yaşamayız" dedi.

Teşkilat anlatıldı

Emniyet Müdürü Onar da, şanla, şerefle yazdığı 169 yıllık bir maziyi geride bırakan Türk Polis Teşkilatı`nın, sadece Türkiye`de değil, dünyadaki saygın yerini almış olmasının haklı gururunu taşıdıklarını ifade etti. Emniyet teşkilatının son yıllarda gerçekleştirilen çağdaş atılımlarla olayları önlemede olumlu katkılarının görülmeye başlandığını belirten Onar, şöyle konuştu: "Ama asıl başarı halkımızın. `Devletten daha büyük güç yoktur` inancıyla bizlere güvenerek, suçların ve suçluların bildirilmesi ve belirlenmesinde yardımcı olmasıyla bu başarı gerçekleşecektir. O zaman ilimizdeki suç ve suçlu sayısı giderek azalacaktır. Ülkesine, milletine, bayrağına yürekten bağlı, hiyerarşik disiplin içerisinde hareket eden devletin kolluk güçleri olarak, vatandaş odaklı bir anlayışla hizmet kalitesini yükselttiği sürece halka hizmet etmenin, hakka hizmet kadar kutsal olduğunu unutmadıkça halkımızın sevgisini, desteğini ve güvenini her daim yanında bulacaktır."

Geçit töreni yapıldı

Törende, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ramazan Çetintaş da "Şehit Olursam Ağlama Anne" isimli şiiri okudu. Kent genelinde polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Geçiş töreni ve polis ekiplerinin kullandığı ekipmanların yer aldığı serginin de açıldığı törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Emine Aktepe, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, emniyet personeli, davetliler ve vatandaşlar katıldı.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli