Anahtar Kelimeler:

Vali Kolat oyunu kullandı

Vali Kolat oyunu kullandı

 “Millet, iradesini sandığa yansıtıyor”

Kırıkkale Valisi  Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Osman Gazi Mahallesi`nde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi`nde 1271 sayılı sandıkta Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oylarını kullandılar.

Oy kullandılar

1271 No’lu Sandıkta Vali Ali Kolat, eşi İlksen Kolat; Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi, Belediye Meclis Üyeliği seçimleri ile Mahalle Muhtarlığı seçimleri için oy kullanarak ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilediler. Vali Ali Kolat, basın mensuplarının sorularını cevaplandırarak yaptığı açıklamada, “30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri bu saate kadar gayet iyi ve sakin bir şekilde devam ediyor.  Kırıkkale genelinde 256 okulumuzda, 776 sandıkta, 197.176 seçmen oy kullanacak. Güvenlik anlamında da yaklaşık 1000 polisimizi görevlendirdik. 

Güvenlik açıklaması

Tedbir amacıyla bazı ilçelerimizde 100 polisimizi görevlendirdik.  Hazır kuvvet olarak beklettiğimiz güvenlik birimlerimiz var. Ayrıca Jandarma Bölgesinde de her seçimden daha fazla tedbir amaçlı güvenlik önlemi aldık. Bu anlamda millet, iradesini sandığa huzurlu ve güvenli bir biçimde yansıtacaktır. İnsanın kendi yöneticisini kendisinin seçmesi ve kendi yöneticisine kendisinin karar vermesi demokrasinin en güzel örneklerinden birisidir.  Ülkemizde de bu anlamda yıllardır güzel bir biçimde uygulanmaktadır. Seçimler açısından da ülkemizde huzur ve güven içerisinde hep devam etmektedir. Milletimizin demokrasi anlayışı huzursuzlukların hep önüne geçmiştir.

 

Millet iradesi

Bu anlamda da milletimize de biz şükran borçluyuz. Hep kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde bir aradayız. Sonuçta yöneticilerimizi milletimizin verdiği karar çerçevesinde seçeceğiz. Seçilen yöneticilerimiz, halkımızın, milletimizin yararı için çalışacaktır. Demokrasinin olmadığı ülkelerde olanları hep birlikte görüyoruz. Ama demokrasi ile yönetilen ülkelerde, halkın yöneticisini kendisinin seçtiği ülkelerde, milli iradenin ön plana çıktığı ülkelerde, huzurun ve güvenliğin çok daha güzel olduğunu görüyoruz.  Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca seçimlerde görev alan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.  Daha sonra Vali Kolat, Anadolu Öğretmen Lisesi`nde oy kullanan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı