Anahtar Kelimeler:

200 eser sergilendi

200 eser sergilendi

 Hastanede sergi açıldı

14 Mart Tıp Bayramıyla ilgili olarak, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ve Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesinde çalışan personellerin yağmış olduğu Yağlı Boya Resim Sergisini Yüksek İhtisas Hastanesinde görücüye çıktı

Moral motivasyon

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve çok sayıda il müdürleri ve davetliler serginin açılışına katıldı. Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Tekin Akça yaptığı açıklamasında “ Bundan 187 yıl önce 14 Mart 1827`de II.Mahmut döneminde açılan tıp fakültesi, modern tıp eğitiminin başlangıç günü olarak kabul edilmiştir. İlk Tıp Bayramı ise 95 yıl önce 14 Mart 1919`da işgal altındaki İstanbul`da tıp öğrencileri tarafından işgal güçlerine karşı bir tepki ve direniş hareketi olarak kutlanmıştır. 1976 yılından bu yana 14 Mart`ı içine alan hafta "Sağlık Haftası" olarak tanımlanmıştır. Hekimlerimiz 14 Mart Tıp Bayramı`nı da içine alan Sağlık Haftasında; bir yandan ülkenin sağlık sorunlarını, çözüm yollarını ve bu konudaki önerilerini dile getirip, özlük haklarına dikkat çekerken, bugünkü gibi düzenlenen sosyal aktivitelerle birkaç saatte olsa birlikte kendilerine zaman ayırıp moral ve motivasyon kazanmayı hedeflemektedirler.’’şeklinde konuştu.

Memnuniyet önemli

Uzm. Dr. Tekin Akça “31  yataklı Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesi ile 461 yataklı Yüksek İhtisas Hastanesinin birleşiminin tamamlanması ve içinde bulunduğumuz 40.000 m2’lik yeni binanın mefi-uşat, tıbbi cihaz ve yeni servislerinin açılması gibi birçok önemli çalışmaları sonuçlandırdık. Bu çalışmalarımız sayesinde hem vatandaşlarımız hem de çalışanlarımız daha modern ve rahat bir ortamda çalışma ve hizmet almaya başlamıştır. 15 aylık süre içerisinde yaptığımız düzenlemelerle hem doktorlarımız hem de sağlık personellerimizin gerek özlük hakları gerekse gelirlerinde artışlar sağlanmıştır. 2014 yılı içerisinde bu konudaki çalışmalarımızı hızlandırarak çalışan memnuniyetini en üst seviyede tutmaya gayret göstereceğiz.’’ şeklinde konuştu

Bayramların kutladı

Açılışta bir konuşma yapan Kırıkkale valisi Ali Kolat  gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarının insanların sağlıklarına kavuşması için büyük emek sarf ettiklerini söyledi. Kolat “Doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızın sadece tıp alanında değil yurt savunmasında da ve özellikle de mandacılığa karşı çıkılmasında da çok büyük etkileri olmuştur. Sağlık çalışanlarımızın tıp alanı hariç müzik alanında, resim alanında birçok aktif çalışmaları vardır. Hakikaten bizim sağlık çalışanlarımızın güler yüzüne son derece ihtiyacımız var. Bunu da büyük bir başarı ve fedakârlıkla yapıyorlar. Biz Kırıkkale olarak bu anlamda çok şanslıyız.  Yüksek İhtisas Hastanemizin Pazartesi günü resmi açılışı yapılacak. Hem yatak kapasitesi açısından hem de sağlık çalışanı açısından oldukça iyi konumdayız. Bütün amacımız hem eğitim anlamında hem de sağlık anlamında Ankara’nın yükünü hafifletmek ve burada çözüme kavuşturmaktır. Ben bu sergiyi açanlara teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir sergiyi bizimde görme fırsatımız oldu. Ben buradan ayrıca tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. “ dedi.

Sergi açıldı

Konuşmaların ardından Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesinde çalışan personellerin yağmış olduğu 200 adet Yağlı Boya Resim Sergilenmek üzere açıldı. Resim çalışmaları vali kolat ve açılışa katılanlar tarafından incelendi.

 



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli