Anahtar Kelimeler:

MKE'nin önü açılsın

MKE

 Açıklamada bulundu

Enerji Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Meydanında yaptığı mitingde söylediği Makina ve Kimya Endüstrisi kurumunu ihtişamlı günlerine kavuşturacağız açıklamasını önemsediklerini söyledi.

Söylemler umut verici

Enerji Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş yaptığı açıklamada “MKE denince akla Kırıkkale gelmektedir.AK Parti  Hükümetinin ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın 2023 hedef ve vizyonunda savunma sanayi alanında dışa bağımlılığını  yüzde 100`e yakın bir oranda ortadan kaldırmayı hedeflediğini biliyoruz bu hedefe ulaşmak için yeni bir kanunla MKEK’nin önünün açılması ve dinamik bir yapıya kavuşturulması kaçınılmaz bir gerekliliktir” ifadelerini kullandı. Konuya ilişkin olarak farklı dönemlerde çeşitli kanun teklif ve tasarıları hazırlanmıştır. Maalesef şimdiye kadar  MKEK’nin yeniden yapılandırılmasının önünü açmamışlardır” ifadelerinde bulundu.

Şehir hayatında önemi büyük

Binlerce çalışanı ile MKEK Fabrikaları Kırıkkale’mizin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmasında ve gelişmesinde hayati bir önemi vardır ifadelerini kullanandı.  İbiş “ Binlerce personeli ile istihdama katkısı, sanayileşme, şehirleşme ve ticaret hayatı üzerindeki rolü ile şehre hayat veren bir Kurumdur. MKE Kurumu çalışanlarının hayat standartlarının iyileşmesi tüm şehire ve ekonomisine katma değer oluşturacaktır. MKE Kurumu çalışanlarının mali ve özlük hakları artırılarak savunma sanayi alanında hem dışa bağımlılığın azaltılması hemde yurt dışına yapılan savunma sanayi ihracatının arttırılması ülkemiz açısından bir gerekliliktir” ifadelerini kullandı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli