Anahtar Kelimeler:

Tasarıyı böyle protesto ettiler

Tasarıyı böyle protesto ettiler

 Tepki gösterdiler

Kırıkkale`de Cumhuriyet Meydanında toplanan Türk Eğitim-Sen ile Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Yasa Tasarısını protesto ederek tasarının geri çekilmesini istediler.

Meydanda protesto

Milli Eğitim Yasa Tasarısını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanında toplanan Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri, ortak bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını yapan Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak, yasa tasarısının değiştirilmesi gereken hususları gündeme taşıdıklarını halde hükümetin yine bildiğini okuduğunu söyledi.

Tepki gösterdiler

Tasarı geri çekilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Karabacak, "Eğitim fakültesini kazanmanın ne kadar zor olduğu hepimizin malumudur. Tasarıyla eğitim fakültelerinden mezun olanların artık KPSS`de yeterli puan alması yeterli olmayacaktır. KPSS`den yeterli puan alanlar performans değerlendirmesinde başarılı olursa bir yılın sonunda yazılı veya sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.

Açıklamalar yapıldı

Peki, performansı kim, neye göre ölçecektir. Bu durumda yandaş ve arkası sağlam olanlar, siyasi görüşü Ak Parti ile uyuşanlar mı öğretmen yapılacaktır. Öte yandan sözlü sınav ne anlama gelmektedir. Sözlü sınav; akılla, izanla açıklanabilecek bir şey asla değildir. Herkes bilmektedir ki, sözlü sınav eşittir torpildir, torpilin adresi ise Ak Parti`dir" dedi. İş bırakma eylemi ve basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen ile Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri konuşmaların ardından sessizce dağıldı.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli