Anahtar Kelimeler:

Geç bile kaldı!

Geç bile kaldı!

 Yeşil Vadi Projesi

baharda star alıyor

Kırıkkale`nin yıllar boyunca en önemli projelerinden biri olarak Görülen Yeşil Vadi çalışması bahar aylarına kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi projeye baharla birlikte başlayacak.

Gerçekleştirilecek

Kırıkkale`de Güç Birliği Platformu`nun en önemli çalışmalarından biri olan, şehrin de yıllardır en önemli projelerinden birini teşkil eden Yeşil Vadi Projesi baharla birlikte start alıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan projenin imar çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. İhalesi gerçekleştirilecek olan projeye baharla birlikte start verilecek. Ankara Büşükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kırıkkale Valiliği, Özel İdare ve Kırıkkale Belediyesi ile birlikte projeyi ortak şekilde yürütecek.

24 km`lik çalışma

Vadi için bir proje hazırlayan ve bunun tanıtımını geçtiğimiz yıl Güç Birliği toplantısında yapan Melih Gökçek, projeyi en kısa zamanda gerçekleştirme sözü vermişti. Şimdi Kırıkkaleliler projeye başlanmasını bekliyor. Proje içinde 24 kilometrelik bir alanda yeşil alanlar, parklar, gezinti yerleri, konaklama evleri gibi detaylar yer alıyor. Kızılırmak kenarında gerçekleştirilecek olan projenin başlama noktası Bahşılı bölgesi, bitiş noktası ise Kalecik köprüsü olarak hesaplandı.

Atalay açıklayabilir

Önümüzdeki günlerde projenin somutlaştırılması için bazı adımların atılması da bekleniyor. Proje ihalesi bunlardan birisi. İhale ile birlikte proje için start da verilmiş olacak. Seçim sürecinde bu konuda bazı açıklamalar bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın bizzat kendisinin takip ettiği proje konusunda Atalay`ın seçim sürecinde açıklamalar yapabileceği ve projenin geldiği noktayı anlatacağı söyleniyor. Kırıkkaleliler bu önemli çalışma ve projeyi merakla bekliyor.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli