Anahtar Kelimeler:

Listeler partileri karıştırdı!

Listeler partileri karıştırdı!

 Tümü karıştı!

Partilerin Seçim Kurulu’na teslim edilen il genel ve belediye meclisi listeleri partileri tam anlamıyla karıştırdı.

Adaylar ortada yok

Kırıkkale’de hafta sonundan bu yana partiler karışmış durumda. Partilerin il genel ve belediye meclisi listeleri ortalığı karıştırdı. AK Parti ile MHP tam anlamıyla karışmış durumda. Başkan adayları ortada yok. MHP Adayı Pekdoğan Ankara’ya giderken, AK Parti Adayı Mehmet Saygılı’nın da İstanbul’a gittiği ileri sürüldü. İki başkan adayı da ortada yok çünkü ortalık listelerden ötürü karışık.

MHP karıştı

MHP’de partiye seçim için gelen her kesimin bir veya birkaç adayı listede yer alıyor. MHP’li ve ülkücü camianın adaylık bekleyen isimleri ise listede yok. Bundan ötürü büyük tepki var. Bunun devam etmesi bekleniyor. Bunun ayrıca, seçim öncesinde partide kırılma noktası olacağı konuşuluyor. Tepkiler ve sesler yükselmeye başlıyor. Küskünler oluşmaya başladı. Partiye seçim için katılım yapan her kesimden birkaç kişinin listeye yerleştirildiği gözlendi.

AKP karışık

AK Parti’de de durum hemen hemen aynı. Listelere tepkiler büyük. Mevcut listede hatırı sayılır ciddi isimlerin olmadığı konuşuluyor. Listelerin il teşkilatı ağırlıklı olarak hazırlandığı söyleniyor. Böylece teşkilatın gücünü bir kez daha gösterdiği vurgulanıyor. Bazı kes imlerden kopmalar başladı bile. Listede yer alamayan isimler ve guruplar, başka partilere geçiş yapmaya başladılar. Başkan adayının İstanbul’a gittiği öne sürülüyor. Partideki bu tepkilerin nasıl dindirileceği merak konusu.

Saadet sakin görünüyor

En sakin görünen parti ise Saadet Partisi. MHP ve AK Parti’den kopanlar buraya yönelmeye başlıyor. Partinin listeleri ile ilgili bir sıkıntı kamuoyuna yansımış değil. Listelerin yöresel dengeleri gözetecek biçimde hazırlandığı konuşuluyor. İki ayrı partideki olumsuzlukların Saadet Partisi tarafından avantaja çevrilmeye çalışıldığı ve çalışılacağı iddia ediliyor.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu