Anahtar Kelimeler:

28 mahalleye 150 muhtar adayı

28 mahalleye 150 muhtar adayı

 Tüm Muhtarlar Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Naci Tekinay,  muhtarlık başvurularında patlama yaşandığını bu güne kadar 28 mahalle için 150’ye yakın adaylık başvurusunun olduğunu söyledi.

Adaylar çalışıyor

Yerel seçimlerde en çok ilgi geçen olayların  biride Muhtar seçimleri . Bu sene ilk kez uygulama ile birlikte  Muhtarlar ve azalar tek liste halinde seçilecek. 28 mahallede muhtarlık için yarış içine giren muhtarlar arasında seçim bürosu da açan var . Kimi adaylar ise seçmenlerine birebir ulaşmak için görüşmeler ve broşürlerle yarışın içinde yer alıyor. İlgilin oldukça fazla olduğu seçimlerde mahallede muhtarlık yapan adayların büyük bir kısmının da tekrar aday olması ayrı bir renk getiriyor.

Endişeliyiz

Çok çetin bir demokratik mücadeleye sahne olacak muhtarlık seçimlerinde aday sayısının çok olması da sonucunu meraklandırıyor.  Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Tekinay  aday sayısının çok olmasının kendilerini şaşırttığını geçtiğimiz dönemde yapılan seçimlerde de aynı sahneyi yaşadıklarını söyledi. Muhtar adaylarına tavsiyelerde bulunan Tekinay, “Muhtarlar için yapılan düzenleme bizleri çok mutlu etti. Ancak son zamanlarda yaşanan muhtar adaylarındaki patlama bizleri endişelendiriyor. Mahallelerde büyük rekabetler yaşanacak. Bunun yanı sıra küçük köylerde ciddi bir rekabetin yaşanmasına neden olacak.” Şeklinde konuştu. Mühre talebin çoğaldığını ifade eden Tekinay, “Biz halkımıza hizmet ediyoruz. 400-500 lira ödenekle çalışıyoruz. Ama `muhtarlar asgari ücret alacak` denildi. Bundan sonra herkes muhtar olmak istiyor. 15-20 muhtar adayı olan mahallemiz bile var. Çoğu mahalleyi bile bilmiyor” dedi.

Müracaat süresi yok

Geçen yıl Kırıkkale’nin 28 mahallesi için sadece 50 aday olduğunu bu yıl ise bu oranın 3’e katlanarak 150’ye ulaştığını ifade eden Tekinay şu ana kadar  Sanayi Mahallesi 17, Etiler Mahallesi 12, Yuva Mahallesi 11, Kurtuluş Mahallesi 10, Aşağımahmutlar Mahallesi 6, Kırıkköyü Mahallesi 6,  Çalılıöz Mahallesi 6, Bahçelievler Mahallesi 6, Gündoğdu Mahallesi 6, Çullu Mahallesi 6, Bağlarbaşı Mahallesi 6, Osmangazi Mahallesi 5, Karşıyaka Mahallesi 5, Fabrikalar Mahallesi 4, Selimözer Mahallesi 4, Yenimahalle 3, Kimeski Mahallesi 3, Tepebaşı Mahallesi 3, Akşamsettin Mahallesi 3, Gürler Mahallesi 4, Fatih Mahallesi 2, Güzeltepe Mahallesi 2, Hüseyinkahya Mahallesi 2, Kaletepe Mahallesi 3, Kızılırmak Mahallesi 2, Ovacık Mahallesi 2, Yaylacık Mahallesi 2, Yenidoğan Mahallesinden de 2 adayın müracaat ettiği belirtildi.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli