Anahtar Kelimeler:

Muhtarlara teşekkür

Muhtarlara teşekkür

 Kırıkkale’de görev yapan mahalle muhtarları 10 yıllık hizmetlerinden ötürü Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın onuruna yemek verdiler. Hizmet süresi boyunca desteklerini esirgemeyen mahalle muhtarlarına teşekkür eden Başkan Korkmaz, “Muhtarlarımız her anlamda toplumumuzun konuşan dili olduğu için onların bu hizmetini çok anlamlı ve önemli buluyorum” dedi.

Yemek verdiler

MKE Sosyal Tesisleri’nde Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz onuruna düzenlenen yemekli programda duygu dolu anlar yaşandı. Sıcak bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Başkan Korkmaz ve mahalle muhtarları 10 yıllık süreçte hayata geçirilen projeler hakkında bol bol sohbet ettiler. Programın açılış konuşmasını yapan Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Tekinay, “Muhtarlarım siz hem yerel idarenin hem de genel idarenin temsilcisisiniz. Sizlerin iki şapkası var, birisi devletin şapkası birisi halkın şapkası.

Muhtarların önemi

Devletin şapkasını giydiğini zaman Cumhurbaşkanlık, Başbakanlık, bakanlıklar ve genel müdürlükler olmak kaydı ile size amirimizin verdiği emirleri yerine getirmekle mükellefiz. Bizler kanunlar ve kararnamelerle önergeler ve emirlerle görev yapan muhtarlarız. Bunlar bizim devletin şapkasını giydiğimiz zaman görevlerimizdir. Muhtar, din, dil, ırk. Siyaset gözetmeden ne siyasetçidir,  ne de politikacıdır, devletin ve halkın temsilcisidir” dedi. Tekinay konuşmalarının akabinde Korkmaz’ın başkanlığı döneminde tüm muhtarlara yakın ilgi gösterdiğini ve birlik beraberlik içerisinde şehre katkı sağlandığını sözlerine ekledi.

Hep birlikte olduk

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise 10 yıllık süreçte kendisine verilen destekten olayı tüm muhtarlara teşekkür ederek, “Bu 10 yıllık süreçte beraber olduğumuz dönem içerisinde verdiğiniz desteğe her anlamda ben teşekkür ediyorum. Öncelikle böyle bir organizasyondan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Kentimizde insanımıza en iyi hizmeti sunabilmek adına, birlikte olmak adına, doğruyu ve güzele hayata geçirmek adına hep birlikte olduk, beraber olduk. Her zaman söylüyorum muhtarlar bizim gören gözümüz, işiten kulağımız, elimiz ayağımız. Yani kısaca bir kentin bir anlamda hem nabzını tutmada, hem birlikte olmada, hem problemlerini aktarmada gerçekten çok önemli bir işleri var.

Plaket verildi

Bu süreçte bir sürü arkadaşımız, kardeşimiz tekrar aday oldular ben onlara başarılar diliyorum, hayırlı olsun diyorum. İnşallah seçimden sonrada bu birlikteliğiniz beraberliğiniz sürer diye umut ediyor, o birlikteliğinizi daha ileriye taşıma konusunda da beraberliğinizin devamını diliyorum. Sonuçta bir hayat yaşıyoruz. Bu hayatın içerisinde her birimizin bir hedefi, anlamı hayata bakışı, hizmete bakışı, kısaca çocuğuna, torununa bırakacak güzel bir ili olmalı. Özellikle muhtarlarımız bu anlamda mahallelerimizde, köylerimizde her anlamda toplumumuzun konuşan dili olduğu için onların bu hizmetini çok anlamlı önemli buluyorum” ifadelerinde bulundu. Konuşmaların ardından başarılı kurum ve STK temsilcilerine plaketleri verildi.   



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu