Anahtar Kelimeler:

4 Ton Pil Toplandı!

4 Ton Pil Toplandı!

Çalışma Anlatıldı

Kırıkkale`de görev yapan öğretmenlere atık pil toplama konusunda Kırıkkkale Belediyesi Temizlik İşleri müdürlüğü TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) tarafından seminer verildi.

Toplantı Yapıldı
Kırıkkale Belediyesi meclis ve toplantı salonunda düzenlenen programa Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Yılmaz  ve Merkez okullardaki öğretmenler katıldı. Kampanya hakkında bilgi veren Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Yılmaz, “Atık Pil kampanyasında 25 tane atık pil toplama merkezi oluşturuldu. Bu merkezlerden Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri personelleri düzenli bir şekilde toplayarak 2008-2013 yılları arasında 4 ton atık pil toplandı. Bu atık pilleri TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) gönderilmiş ve bertaraf edilmiştir" dedi

Bilgiler Verdi
Öğretmenlere semineri veren Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Dernek temsilcisi Şavaş Arna, atık pilin çevreye verdiği büyük zararlardan bahsederek atık piller evsel atıklarla karıştırılmamalı ve kesinlikle çöpe atılmamasını vurguladı. Arna, TAP çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arna, Kırıkkale Belediyesinin atık pil toplama konusunda gösterdiği hassasiyetin tüm kurum ve kuruluşlara örnek olması gerektiğini söyledi. Arna, ayrıca seminerde öğretmenlere atık pillerin çevre açısında oluşturduğu  tehditleri bertaraf edilmesi hakkında sunum yaptı.
 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli