Anahtar Kelimeler:

Camilerde coşku yaşandı

Camilerde coşku yaşandı

Hazreti Muhammed`in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili, yurt genelinde olduğu gibi Kırıkkale`deki camilerde de idrak edildi.


Kandil programı
Kırıkkale Müftülüğü ile Kırıkkale Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) ortaklaşa olarak Nokta Camii`nde program düzenledi. Peygamberimizin dünyayı teşriflerinin kutlanıldığı Mevlid Kandil`inde Müslümanlar camilere akın etti. Kırıkkale`de binlerce vatandaş, akşam namazı sonrası camilere koştu. Kent merkezindeki Nokta Cami`nde  Kur`an-ı Kerim, mevlid, ilahiler ve dualar okundu.
Kur`an okundu
Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Nokta Camii, en yoğun gecelerinden birini yaşadı. Yapılan dualara küçük yaştaki çocuklar da el açarak eşlik etti. Camiye gelen vatandaşlara AKÇED yetkilileri tarafından Kandil simidi, hurma, lokum ve salep ikramında bulunuldu. Camide Kur`an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunmasının ardından Kırıkkale Müftülüğü vaizlerinden İbrahim Sağlam Hz. Muhammed`in "el Adil" vasfı ile ilgili konuşma yaptı.

Bilgi verildi
AKÇED başkanı Mustafa Arı, bu tür önemli gecelerde birçok etkinliklerde bulunduklarını belirterek şunları söyledi: "Son Peygamber Platformu ile birlikte düzenlediğimiz ve Peygamberimizin "el-Adil" vasfını ön plana çıkaran bir program icra ettik. Düzenlenen programa Kırıkkale halkı yoğun ilgi gösterdi.

Hayırlar getirsin
Bu tür gecelerde Peygamber efendimizin her yıl bir vasfını ön plana çıkarmaktayız. Gecemiz Camide okunan Kuranı Kerim, ilahi ve mevlitlerle şenlendirildi. Bu akşam burada çok güzel ve hayırlı bir hizmet oldu. Bizlere yardımcı olan tüm kardeşlerimize teşekkür eder, kandilin tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilerim."
 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu