Anahtar Kelimeler:

Spor Salonu Açtılar

Spor Salonu Açtılar

Kırıkkale Valisi Ali Kolat Otistik (Engelli) eğitim verilen sınıfları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Öğrenci ve öğretmenlerle bir süre görüştü. Daha sonra Fitness Spor Salonunun açılışı gerçekleştirildi.


Ziyaretlerde Bulundu
Vali Ali Kolat bazı okulları ve Halk Eğitim Merkezi`ni ziyaret etti. İlk ziyaret Kırıkkale Eğitim Uygulama Merkezi’nde yapıldı. Okula gelişinde Vali Ali Kolat’ı İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Okul Müdürleri ve diğer yetkililer tarafından karşıladı. Kolat Otistik (Engelli) eğitim verilen sınıfları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Öğrenci ve öğretmenlerle bir süre görüştü. Daha sonra Fitness Spor Salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Spor Salonu Açıldı
Açılışta yaptı konuşmada “Bu salonun hayırlara vesile olması dileğiyle açılışı yapıyorum. Son derece güzel bir salon olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Spor yapmak önemli. Öğrencilerimiz ve annelerin burada spor yapmaları yararlı olacak. Bu çocuklar hepimizin. Devletimizin imkânları bu çocuklarımızın eğitimi için sunuluyor. Güzel bir spor salonu olmuş.  Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında açılan Fitness Spor Salonunun hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Birlikte Spor Yaptılar
Açılıştan sonra  Kolat spor salonunda incelemelerde bulundu. Çocuklar ve annelerin birlikte yaptığı sporu izledi. Okul müdüründen okul hakkında bilgi alan Kolat, 33 otistik (engelli) çocuğumuzun eğitim gördüğünü söyledi. Vali Kolat,  “Gerçekten de okul yönetimi velilerle birlikte otizm hastası çocuklarımızın eğitimlerine ciddi manada katkı sağlıyorlar. Hemen her yaştaki çocuklarımız engel durumuna göre eğitim almaktadır. Güzel çalışmalar olduğunu gördük. Velilerimiz de boş durmasınlar diye “Okullar Hayat Bulsun Projesi” kapsamında arkadaşlarımız bir düzenleme yapmışlar. Velilerimizle birlikte spor yapıyorlar.

Kolaylıklar Diliyorum
Hem zaman zaman çocuklarıyla birlikte hem de kendileri öğretmenler eşliğinde spor yapsınlar diye spor salonunun açılışını yaptık.  Ben bu güzel çalışmalarından dolayı arkadaşlara teşekkür ediyorum.  Bize düşen bir görev olduğu zaman biz de her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki bu çocuklarımıza sahip çıkalım. Onlara elimizden geldiğinde eğitimi desteği verelim. Hakikaten buradaki eğitim zor bir eğitim. Diğer normal eğitimler gibi değil. Ama o denli de Cenab-ı Allah’ın rızasını kazanacak dua alınabilecek bir eğitim. Bu anlamda da hem karlı hem riskli bir eğitim. Ben bu anlamda emeği geçen arkadaşlara öğretmenlerimize kolaylıklar diliyorum" dedi.

Vali`ye Hediye Ettiler
Vali Ali Kolat buradaki incelemeden sonra 75. Yıl İlkokuluna geçerek öğretmen ve öğrencilerle görüştü. Sınıfları ziyaret ederek dersler hakkında bilgi aldı, öğrencilerle sohbet etti. Okul öğrencilerinin “Sabır ve merhamet konulu çalışmalarında mahallede yoksul ve bakıma muhtaç ailelerin tespit edilerek onlara çeşitli yardımların yapılmasını sağlayan öğrencilere okul idaresi tarafından düzenlenen teşekkür belgesi Vali Ali Kolat tarafından verildi. Anaokulu öğrencileri de yaptıkları Atatürk tablosunu valiye hediye ettiler. Vali Kolat teşekkür ederek onlarla fotoğraf çektirdi.

Herkes Spor Yapabilir
Daha sonra Hasan Ali Yücel İlkokulunu ziyaret ederek burada da Fitness Spor Salonunun açılışı gerçekleştirildi. Vali Ali Kolat yaptığı konuşmada, “Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında bu salonun açılışını yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi önemli destekleri var. Mahalle de yaşayan bayanlarımız, öğrencilerimiz burada rahatlıkla spor yapabilirler. Biliyorsunuz nerede hareket orada bereket. Spor Salonunun bu yönde faydalı olacağına inanıyorum" dedi.
 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu