Anahtar Kelimeler:

Emekli astsubaylar birleşti

Emekli astsubaylar birleşti

Türkiye genelinde kurulup pek çok il ve ilçede kuruluşunu tamamlayan Türkiye emekli Astsubaylar Derneği geçtiğimiz günlerde 90ncı şubesini açmak için Kırıkkale’de bir araya geldiler.

Bir arada olmayı planlıyoruz
Kırıkkale’de ikamet eden ve Kırıkkaleli olan Astsubayların bir araya gelmesi ile kurulan derneğin büyük oranda eksikleri giderildi ve yeni yerinde ilk faaliyetleri başladı.  TEMAD Kırıkkale şubesi başkanlığına getirilen ve kurucu başkan unvanı alan Coşkun Koçak yapmış olduğu açıklamada “ Sosyal birlikteliğimizi sağlamak ve üyelerimiz arasında emeklilik sonrasında bir arada olmak amaçlı kurulan derneğimizin geçici olarak dernek merkezi olarak Halk bankası üzerini seçtik. Derneğimizin üye sayısında her geçen gün bir artma olmaktadır. Gerek emekli olan meslektaşlarımız ve gerekse derneğimize gönüllü üye olmak isteyen sivil kardeşlerimizin ilgisi oldukça fazladır. Bu ilgi ve teveccüh ile büyüyen derneğimizin kuruluşundaki tüm eksikleri gidermek için çaba gösteriyoruz.” Dedi. Koçak “derneğimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bizleri tanıyınız. Bizler ülkenin bekası için kafa yoran ve ülkenin gelişmesinde söz sahibi olan tüm vatandaşlarımızın derdi ile dertlenmeyi amaç bildik. Kesinlikle siyasi bir amaç gütmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

 “Amacımız her türlü destek”
TEMAD Kırıkkale şubesi açma sürecinde emekli veya muvazzaf kesimden yardım beklediklerini belirten Kırıkkale Genel koordinatörü Fazlı Güventürk “Öncelikle şubeleşme aşamamızda emekli olan meslektaşlarımızla irtibat kurduk. Bir toplantı yaparak niyetimizi ortaya koyduk. Meslektaşlarımız ciddi ilgi gösterdi. Bizlerde gönüllü arkadaşlarımızın desteği ile halk bankası üzerinde ofisimizi faaliyete geçirdik. Amacımız gerek meslekte muvazzaf olarak görev yapan ve gerekse emekli olan arkadaşlarımızın bir arada olmasını sağlamak. Sosyal kültürel anlamda bu beraberlik sağlandığı takdirde sorunlarımızın daha rahat giderileceğini umuyoruz” şeklinde konuştu. Astsubay olmayan ve gönüllü olarak bu derneğin faaliyetlerinin içinde olmayı düşünen herkese kapılarının açık olduğunu belirten dernek yetkilileri üye sayılarının bin beş yüz civarına ulaştığını söylediler. Aileler ve yakın çevreleri ile ciddi bir orana ulaştıklarının bilgisini veren dernek yetkilileri şubelerinin kapılarının her gün ziyaretçilere açık olduğunu belirttiler.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu