Anahtar Kelimeler:

Köksal`ın İsmi Bakanlığa Geçti

Köksal`ın İsmi Bakanlığa Geçti

AK Parti’de yeni bakanlar kim olacak? Bu sabah yaşanan istifaların ardından AK Parti kulislerinde hareketli saatler yaşanıyor. İşte AK Parti’de bakan olması beklenen o isimler…

Kabine Çalışması
Rüşvet ve yolsuzluk iddialarının ardından kabinede beklenen revizyonun Cuma günü açıklanması beklenirken AK Parti kulislerinde de hareketli saatler yaşanıyor. 17 Aralık’taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda isimleri ön plana çıkan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler bugün istifa etti.

Çevre Bakanlığı
Yaşanan bu istifaların dışında AB Bakanı Egemen Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve büyükşehir belediye başkanlıklarına aday olan Fatma Şahin, Binali Yıldırım ve Sadullah Ergin ile birlikte değişecek bakan sayısının 10`un üzerinde olduğu belirtiliyor.

Çağlayan`ın Yerine
AK Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre; Zafer Çağlayan’dan boşalan Ekonomi Bakanlığı koltuğu için yeni kabine de 3 ihtimal var. Bu ihtimaller arasında Numan Kurtulmuş en güçlü adayların başında gelirken AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Ankara milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Bülent Gedikli diğer iki isim olarak ön plana çıkıyor. Ulaştırma Bakanlığı için ise Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın isimleri geçiyor.

İçişleri Bakanlığı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Gazianetep’ten aday olması ile birlikte bu koltuğun AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a teslim edileceği konuşuluyor. Muammer Güler’den boşalan İçişleri Bakanlığı koltuğuna ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala isimlerinden birinin gelmesi bekleniyor.

Köksal`ın İsmi Geçiyor
Kabineye girme olasılığı yüksek isimlerden biri Mevlüt Çavuşoğlu. Egemen Bağış’tan boşalan AB Bakanlığı koltuğuna Çavuşoğlu’nun gelmesi bekleniyor. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz eğer Ulaştırma Bakanılığı’na kaydırılırsa onun yerine geçmesi beklenen iki isim ön plana çıkıyor. Bu iki isim; Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal ile AK Parti İstanbul milletvekili Şirin Ünal.
 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli