Anahtar Kelimeler:

"Türkçe Sokağı" Projesi

Sulakyurt ilçesinde bulunan Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Türkçenin yozlaşmaması için okulun koridorunu Türkçe Sokağı`na dönüştürdüler.


Güzel Çalışma
Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Rehberlik Servisi ve diğer kulüp üyesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan proje kapsamında, günlük hayatta yabancı kelimeler yerine Türkçe kelimelerin daha etkin olarak kullanılması hedefleniyor. Okul Müdürü Mehmet Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşitli renkler ve görselliklerle süslenen Türkçe Sokağı`nda, günlük hayatta kullanılan yabancı kelimelerin Türkçe karşılığı duvarlara asılarak öğrencilerin Türkçe kelimeleri kullanmalarını istediklerini söyledi.

Etkinlik Bilgisi
Etkinlik sayesinde öğrencilerde Türkçenin daha etkin ve verimli kullanılmasına yönelik farkındalık oluşturulduğunu ifade eden Korkmaz,  şöyle konuştu: "Öğrencilerde Türkçe kelime dağarcığı bu sayede genişliyor.  Okulumuzun Rehberlik Servisi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan proje sayesinde okul koridoru Türkçe kelime ve çeşitli görsellerle süslenerek "Türkçe Sokağı" haline getirildi.

Dil Zenginliği
Bu sayede Türkçenin dil zenginliğinin farkına varan öğrencilerimiz, yeni öğrendikleri birçok Türkçe kelimeyi cümlelerde kullanmaya başladı. Türkçemiz gün geçtikçe yozlaşmayla karşı karşıya kalıyor. Burada amacımız, Türkçe`nin etkili şekilde zengin bir içerikle öğrencilerimiz tarafından kullanılmasını sağlamaktır." Öğrencilerin etkinliğe beklenenden fazla ilgi gösterdiğini dile getiren Okul Müdürü Korkmaz, kitap okumayı teşvik edici, Türkçeyi ve okumayı sevdirmeye yönelik çeşitli yazıların da Türkçe Sokağı`na asılarak öğrenciler tarafından okunduğunu sözlerine ekledi.
 



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli