Anahtar Kelimeler:

Türkülerle yarıştılar

Türkülerle yarıştılar

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Türk Halk Müziği Amatör Ses yarışması düzenlendi. Yarışma renkli görüntülere sahne oldu.


35 müzisyen katıldı
Kurumdan yarışma konusunda şu bilgiler verildi: "Milletimizin ve ülkemizin kültürünü yansıtan, esin kaynağı olarak milletimizin duyuş, düşünüş, yaşayış biçimini ortaya koyan ve kökü Orta Asya’ya kadar dayanan Türk Halk Müziğine, gençlerimizin dikkatini çekmek, bu kültür mirasından faydalanmalarını sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl ilimizde ilk kez Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışmasını gerçekleştirdi. 8 Aralık 2013 tarihinde Gençlik Merkezinde yapılan Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışmasının ön elemelerine 14-17, 18-24, 25-29 yaş kategorilerinde 35 müzisyenimiz katıldı. Ön elemeler neticesinde 14 müzisyenimiz 15 Aralık 2013 tarihinde Kültür Merkezinde yapılacak olan büyük finale hak kazandı.

14 finalist kaldı
Kültür Merkezinde yapılan finale Vali Yardımcısı Sayın Abdullah Arslaner, Kırıkkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Gençlik Merkezi Müdürü Hadi Yalman katılırken, halkımızda yapılan finale yoğun ilgi gösterdi. 14 finalistimiz, jüri üyeleri K.Ü Güzel Sanatlar Fakültesinden Cemali Akçalı, BESYO’dan Muhsin Kılıç, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinden Ali Tahsingül ile Aytekin Erkek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden Ferhat Karaönçel karşısında performans sergiledi."

Bilgi verildi
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı konuşmada, "Türk Halk Müziği, toplumun ortak duygu ve düşüncelerini yalın, samimi, duygulu, coşkulu ve içli ezgilerle anlatan köklü bir müzik sanatıdır. Doğal ve sosyal olayları, acı, sevgi, özlem ve gurbet gibi ortak duyguları, insanımızın mertlik ve kahramanlıklarını konu alan büyük bir kültür hazinesidir. Toplumumuzun tüm yaşantısını halk müziğinde, özellikle onun sözlü biçimi olan türkülerimizde görmek mümkündür dedi. Ünlü konuşmasının devamında, Seyyah Uluçınar`ın İzinde, Seyyah Bizim İller, Kış Kampları, Deniz ve Doğa Kamplarına ilimizden 4000’in üzerinde gencimizi Ülkemizin dört bir yanını gezdirerek, oraların tarihi, kültürel ve manevi güzelliklerini yerinde görme imkanını sağladıklar" dedi.

Ödülleri verildi
Gençlik Merkezinin bu yıl açmış olduğu bilgisayar, matematik, İngilizce, ebru sanatı, halk oyunları, tiyatro, mangala, bağlama, gitar ve ritim ücretsiz kurslarının açıldığını söyledi. 5-6 Ocak 2013 tarihinde Kars Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne ilimizden 40 gencin katılacağını bildirdi. Yarışma sonunda dereceye giren müzisyenlere ödüllerini Vali Yardımcısı Sayın Abdullah Arslaner, Kırıkkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Gençlik Merkezi Müdürü Hadi Yalman verdi. Program sonunda Vali Yardımcısı Sayın Abdullah Arslaner jüri üyelerine şilt takdim etti.

Yarışmada dereceye girenler
14-17 Yaş Kızlar Kırık Hava Solo Ses Yarışması
1. Tuğçe Tutal
2.  Zeynep Kelleci
3. Edanur Torlu
14-17 Yaş Erkekler Kırık Hava Solo Ses Yarışması
1.Halil İbrahim Oğuz
2. Niyazi Kerem Tuna
3. Kemal Özbek
18-24 Yaş Kızlar Kırık Hava Solo Ses Yarışması
1. Vildan Tuncer
2. Çağrı Tandır
3. Elif Soğukpınaz
18-24 Yaş Erkekler Kırık Hava Solo Ses Yarışması
1. Ali Ercan
25-29 Yaş Kızlar Kırık Hava Solo Ses Yarışması
1. Nurhan İner
25-29 Yaş Erkekler Kırık Hava Solo Ses Yarışması
1. Yaşar Başal
2. Mertcan Devlen
 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu