Anahtar Kelimeler:

OSB'de son aşamaya gelindi

OSB

 Kırıkkale`de kurulacak olan Silah İhtisas OSB Güç Birliği toplantısında masaya yatırılırken, çalışmaların son aşamaya geldiği ve tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

 

Bakanlık onaylayacak

Silah İhtisas OSB konusunda şu bilgiler verildi: "Bu çerçevede ilimiz için fevkalade önem taşıyan yatırımlar, projeler ve hizmetlerin istişare yoluyla belirlendiği ve uygulandığını büyük bir memnuniyetle ifade etmeliyim. Bu bağlamda Türkiye`de ilk defa Kırıkkale`de kurulacak olan Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için MKE`ye ait arazinin hazineye devri sağlanmış, müteşebbis heyet oluşturularak İhtisas OSB yönetimi belirlenmiş, kuruluş protokolü imzalanarak OSB tüzel kişilik kazanmıştır. İhtisas OSB`nin yeri ile ilgili çevre düzeni, imar ve uygulama imar planlarında yapılacak değişiklikler için gerekli teknik çalışmalar tamamlanmış olup bakanlık onayına sunulmuştur.

 

Son aşamaya gelindi

Bu aşamadan sonra İhtisas OSB`nin projelendirilmesi ve yapım işlerine hızla geçilecektir. Ayrıca 2014 yılı yatırım programına teklifi yapılmıştır. Silah Sanayi İhtisas OSB`nin ihtiyaç duyacağı Ar-Ge ve yeni teknolojilerin transferi başta olmak üzere birçok konuda bilgi ve teknoloji akışı sağlaması planlanan Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kuruluş çalışmaları üniversitemiz tarafından takip edilmektedir. Bu konuda kuruluş kararnamesinden sonra şirket kurulumunda son aşamaya gelindiği memnuniyetle müşahede edilmektedir." 



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu