Anahtar Kelimeler:

Atık Sorunumuz Kalmadı

Atık Sorunumuz Kalmadı

Kırıkkale Belediyesi Katı Atık yönetimi belediyeler birliği başkanlığı 6 sayılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Çöp Sorunu Ortadan Kalktı
Düzenlenen meclis toplantısının Başkanlığını Belediye Başkanı Veli Korkmaz gerçekleştirdi. Korkmaz gündem maddelerinin oylanmasının ardından atık konusunda Kırıkkale’nin hiçbir sıkıntısı kalmadığını belirterek, “Gerek Katı Atıkta gerekse Tıbbi atıkta Kırıkkale’nin hiçbir problemi kalmadı. Tesisimiz Kırıkkale’nin 100 yıllık çöp sorununu ortadan kaldırmakla beraber, aynı zamanda enerji ve ayrıştırmalar ile yeni bir kaynak sağlayabilir hale geldi” ifadesinde bulundu.

Bölgeye Hitap Etmek İstiyoruz
Başkan Korkmaz, “Tıbbi atıkta tüm sağlık birimlerinin tıbbi atığı bizim atık tesisimizde gelmek zorunda. Kanun gereği bu şekilde. Biz bu konuda bölgeye hitap etmek istiyoruz. Kırşehir, Yozgat gibi illerimizin yanı sıra diğer komşularımızın da tıbbi atıklarını almak istiyoruz” dedi. Ambalaj atığının yatırımının bittiğini ifade eden Başkan Korkmaz, “Onu da kısa zamanda devreye sokacağız. Kırıkkale Belediyesi olarak atık konusunda yatırımların hepsini tamamladık” dedi.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı