Anahtar Kelimeler:

‘Dershaneler geleceğin kapısını açmaktadır'

‘Dershaneler geleceğin  kapısını açmaktadır

  

Kırıkkale Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER) Başkanı Cengiz Acar, dershanelerin geleceğin kapısını açtığını söyledi.

 

Dershane açıklaması

Dershanelerin kapatılmadan önce talebi ortadan kaldırmak gerektiğinin vurgusunu yapan Acar, özel teşebbüs hürriyetinin anayasa ile güvence altına alındığını belirterek, dershanelerin kapatılmasına ilişkin kararın teşebbüs hürriyetiyle çeliştiğini ifade etti. Dershanelerin 1 milyon 500 bin orta ve dar gelirli ailenin çocuklarına öğretim hizmeti verdiğini belirten Acar, "Eğitim sisteminde bir değişiklik olmadan dershanelerin kapatılması 1 milyon 500 bin öğrencinin eğitim hayatının sekteye uğraması anlamına gelir.” dedi.

 

Önemi anlatıldı

Türkiye genelinde yaklaşık 4 bin dershanenin özel sektör olarak istihdama katkı sağladığını ve vergi ödediğini belirten Acar,”Sektörde 50 bin öğretmen olmak üzere toplam 100 bin eleman istihdam edildiğini belirterek, şunları söyledi: "İstihdamın artması ve ekonominin gelişmesi için özel sektörü destekliyor, Girişimcilerimiz artsın diye eğitim çalışmaları sürdürülüyor.

 

Değerlendirilmeli

Bir yandan yeni işletmeler açılıyor diyerek sevinirken, öte yandan personel istihdam eden, vergi ödeyen işletmenin kapanmakla karşı karşıya kalınıyor. Ekonomik dengeler açısından da üzücüdür. Dershanelerin kapanmasıyla birlikte çalışan 100 bin insanın durumunun ne olacağı da düşünülmelidir."  Acar, dershanelerin kapatma kararının ekonomik ve sosyal sonuçları dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu