Anahtar Kelimeler:

‘MKE İşçisi Rahat Olsun'

‘MKE İşçisi Rahat Olsun


AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can nöbetçi vekil uygulaması kapsamında partisinin İl Başkanlığına gelerek açıklama yaptı. Can, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Gayret Sarf Ediyoruz
Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ilk olarak geçtiğimiz gün Türk Metal Sendikası tarafından organize edilen ve işçilerin katıldığı Milli Piyade Tüfeğini üretimi ile ilgili yapılan eyleme dikkat çekti. İşçiye iç rahatlatıcı açıklamalar yapan Can, bu konuda kimsenin tedirgin olmaması gerektiğini bakanlığın ve Milletvekillerinin Milli Piyade Tüfeğinin MKE üretilmesi için gayret sarf ettiklerini belirtti.

MKE’nin Kapasitesi Belli

Can yaptığı açıklamada, “Bu hadise gündeme geldiğinde MKE Genel Müdürü ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ile görüşmelerimiz oldu. Silah MKE ile birlikte özel şirketler ile yapıldı. Bende Bir MKE üyesiyim. Makine Kimya Endüstrisinin yapacağı silah kapasitesi belli. Bunun ardı fazla bir istek olursa bunu alt yükleniciler yapabilir. Yani Silah zaten MKE’de yapılacak. Silahın özel firmaya verilmesi orda üretiminin sağlanması gibi bir şey söz konusu değildir” diye konuştu.

Çalışanlarımız Rahat Olsun

Zaten MKE silahın yüzde 100’ünü kendi yapmıyor diyen Can, “MKE’nin 20 bin adet milli piyade tüfeğinin üretimi onaylandı. İmzalar atıldı. Ham maddeyi, namluyu, testi, montajı ve kabulü MKE olacak. Özel sektör de diyor ki test, montaj, kabul bende olsun. Bizde bunun olmaması için çaba sarf ediyoruz. Zaten Milli Savunma Bakanlığı benim görüşmelerimde, MKE fabrikaları ne kadar üretebiliyor ise üretsin silahları alacağını söyledi” dedi. Can, “ Çalışan arkadaşlarımız rahat olsun diyen Milletvekili Can, “Silahın ellerinden alınması söz konusu değildir. Silah fabrikası işsiz kalmayacak. Herkes mesaisini fazlasıyla yapacak. Dolu dolu çalışacaklar”  ifadesinde bulundu.

Temayül Oylamaları Sayılıyor
Milletvekili Ramazan Can ayrıca yerel seçim süreci ile alakalı açıklamalarda yaptı. Can, aday belirlemede, İl Başkanının da, milletvekillerinin de belirleyici değil etkileyici olduğunu ifade ederek Geçtiğimiz günlerde büyükşehirlerin temayülleri sayıldı tamamlandığını şuan Kırıkkale’nin de içinde bulunduğu 51 vilayetin temayül yoklamaları sayıldığını kaydetti.

Fırsat Eşitliğini Tabana Yayıyoruz
Dershanelerin kapatılması gündemine değinen Ramazan Can, “Dershanelerin kapatılması diye bir olay yok. Sadece dönüşüm sağlanması gerçekleştirilecek. Özel okula dönüşüm yapılacak. Özel okul olmak için de gerekli şartlar var. Bu şartlara uyanlar özel okul olabilecek. Şuana kadar Türkiye genelinde özel okul şartlarına uyan dershane sayısı yüzde 20 civarında. Devlet fırsat eşitliği açısından da bu özel okula gitmek isteyenlerin parasının büyük bir kısmını karşılayacak. Türkiye’de 1,5 milyon öğrenciden yüzde 25’i dershaneye gidiyor. Biz fırsat eşitliğini tabana yayıyoruz” dedi.


 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli