Anahtar Kelimeler:

Gözler Genel Merkezde

Gözler Genel Merkezde

Herke Merak İçinde

AK Parti’nin Kırıkkale il merkezi, ilçeler ve beldelerin adaylarını belirlemek için gerekli olan temayül yoklaması hafta sonu yapıldı. Şimdi gözler genel merkezde.


Aday Belirleme Yöntemi

AK Parti’de aday belirleme süreci devam ediyor. Partinin il merkezi, ilçe ve belde adaylarını belirlemeye yönelik çalışma kapsamında gerekli olan koşullar yerine getiriliyor. İl ve ilçelerde bazı anketler yapıldı. Ayrıca hafta sonu temayül çalışması da gerçekleştirildi. Temayül sonuçları açılmadan genel merkeze götürüldü. Sonuçların burada açılarak değerlendirileceği öğrenildi. Sonuçlarla ilgili bilgi verilmeyecek.

STK’larla Görüşme

Adayları belirlemeye yönelik çalışmada temayül kriterlerden biri olacak. Bu hafta içinde bir de geniş kapsamlı anket çalışması yapılacak. Aday adayları anket için çaba gösteriyor. Bazı isimlerin dernekler, STK’lar ve bazı kuruluşları arayarak ankette kendilerine destek olunmasını istedikleri söyleniyor. Anketin yüz yüze ve denek sayısı fazla şekilde organize edildiği, Başbakanlığın ekibinin yapacağı da bildiriliyor.

Analiz İstenecek

Anket bu hafta yapılacak ve sonuçlar konusunda bilgi verilmeyecek. Veriler genel merkezdeki ekip tarafından rapor edilerek dosyalanacak. Bir sonraki çalışma ise önümüzdeki hafta içinde STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle görüşme olacak. Kırıkkale’ye gelecek olan bir ekip bu konuda uzun görüşmeler yapacak ve kanaat önderlerinden Kırıkkale’nin durumu ile seçimin kiminle nasıl kazanılabileceğine dair analiz isteyecek.

İlçe Anketleri

Bu çalışma da rapor edilerek genel merkezdeki Kırıkkale dosyasına yerleştirilecek. Bu arada ilçelerde de yeni bir anket söz konusu. Sulakyurt, Keskin ve Yahşihan’da anketlerin yenileneceği ileri sürülüyor. Bu üç ilçede yapılan anketlerde anketörlerin baskı gördükleri gerekçesiyle tutanak tuttukları bildirilmişti. Bu yüzden üç ilçede anketlerin yenileneceği ve tüm ilçelerin anketlerinin de önümüzdeki hafta tamamlanacağı konuşuluyor. AK Parti’de süreç milletvekillerinin görüşü ile tamamlanacak.

Kararsızlık Olursa…

Onlar da görüşlerini genel merkezdeki Kırıkkale dosyasına koyacaklar. Bütün işlemler tamamlandıktan sonra Başbakan başkanlığındaki komisyon önümüzdeki hafta aralarında Kırıkkale’nin de yer aldığı 51 ilin dosyasını açacak ve görüşmeye başlayacak. 6 aday adayı için karar verilecek. Kararsızlığa düşülmesi durumunda il merkezinde yeni bir anket daha yapılabileceği söyleniyor. Kararsızlık durumunda aday adaylarının genel merkeze çağrılabileceği de ifade ediliyor. Aday belirleme çalışması bu ayın sonunda tamamlanmış olacak.
 



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu