Anahtar Kelimeler:

Bumerang İzcilik Spor Kulübü Açıldı

Bumerang İzcilik Spor Kulübü Açıldı

Vali Kolat, kent merkezinde inşa edilen Bumerang İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin açılışında yaptığı konuşmada, böyle güzel çalışmalara herkesin sıcak baktığını ve destek verdiğini söyledi.

Açılış Töreni Yapıldı

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Gençlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır" dedi. Gençlere ve çocuklara sahip çıkmanın, geleceğe sahip çıkmak olduğunu ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu: "Bu yönde hükümetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün, Müftülüğün ve Milli Eğitim Bakanlığının güzel çalışmaları var. Gençliğimize sahip çıkmak, onları hem okulda hem de okul dışında eğitip sahip çıkmak ve gelecekte güzel bir nesle sahip olmak açısından da son derece önemlidir. Bu beyanda bu tür derneklerin, vakıfların yaptığı faaliyetler son derece önem arz etmektedir."

Nasihat Verdi
Vali Kolat, bu toplumun güzel örf, adet ve inançlarının olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bu toplum, bu millet inançlarına, örf, adet ve geleneklerini yaşattığı sürece millet ve insan olmanın vasfını taşırlar. Bu anlamda yapılan güzel çalışmalara destek veriyoruz. Bu tür çalışmalar bütün insanları kucaklayıcı çalışmalar olmalıdır. Özellikle mektep, meşrep ve mezhep taassubuna gittiğiniz zaman insanları ötekileştirirsiniz. Biz bütün insanları kucaklayan, bütün insanları yaratılışından dolayı yaratanını seven özelliklerini taşıyan bir milletiz."

Kötü Örnek Olmasın

Hasret Derneği Başkanı Mehmet Güventürk de çocukların ve gençlerin sokaklarda bir boşluk içerisinde ya da bilgisayar karşısında sanal bir hayata daldıklarını belirtti. Genç nüfusun enerjisinin topluma katkı sağlamak yerine çeşitli uğraşlarla yok olduğunu iddia eden Güventürk, şunları kaydetti: "Bizler sanal sosyalleşmenin tehlikesini, madde kullanımının yaygınlaşmasını, anne – baba çocuklar arasındaki iletişimsizliklerin artmasını, özgüveni olmayan, geçmişinden ve değerlerinden habersiz gençlerin çoğalmasını dert edindik ve bu nedenle yola çıktık. Amacımız, gençleri ve çocukları kötü örnek teşkil eden mekanlardan ve arkadaşlardan, kişisel gelişimleri açısından zarar verici tüm unsurlardan uzat tutmak, sosyal ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunan bir kurum olmak ve onların hoşça vakit geçirerek, özgüven sahibi olmalarını sağlamaktır."

Hedefler Açıklandı
Güventürk, hedeflerinin de gençlerin okulda ve okul dışında daha başarılı, sosyal ve girişimci, hayatın her alanında düzen ve disiplin sahibi kültürel ve manevi değerlerine bağlı, gelecek yıllarda da topluma hizmet etmek için gönüllü ve hazır hale gelmelerini sağlamak olduğunu sözlerine ekledi. Kent merkezindeki açılışa, İl Müftüsü Bekir Gerek, Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş ve çok sayıda davetli katıldı.
 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli