Anahtar Kelimeler:

İlçe Demeye Bin Şahit İster

İlçe Demeye Bin Şahit İster

İkisi de
Aynı
Durumda!


Kırıkkale’nin iki büyük ilçesi iktidar partisinin belediyesinde olma sına rağmen büyük sıkıntı yaşıyor…

Keskin’de beceriksizlik
Keskin ilçesi borç batağında. Personel maaşlarını bile ödeyemiyor. İlçedeki sıkıntı seçimlere de yansıyacak gibi görünüyor. Belediye Başkanı Bayram Sakallı, koca bir dönemi tamamen boşa geçirdi. İlçeye doğru dürüst bir çivi bile çakılmadı. İlçe sakinleri bu duruma büyük tepki gösteriyor. Sakallı’nın Belediye ve ilçenin durumundan ötürü aday gösterilmemesi bekleniyor. Ancak buna rağmen adaylık müracaatında bulundu. Tarihi Keskin ilçesi belediye olarak en kötü dönemini yaşıyor.

Bahşılı’da yolsuzluk
Bir diğer ilçe ise Bahşılı. AK Parti’nin elini Keskin gibi zayıflatan ilçe. Oysa partinin elini güçlendirmesi gerekiyordu. Çünkü ilçe yatırıma açık, belediyenin gelir kaynakları yüksek ve para sıkıntısı yok. Fakat bu durum da olumsuzluk teşkil ediyor. Belediye yolsuzluk iddiaları ile çalkalanıyor. Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin’in adı bir çok olaya karıştı. Davaları da devam ediyor. Üç ayrı davadan da mahkum olduğu ancak kararın ertelendiği ileri sürülüyor.

Aday olmaları zor!

Bu iki ilçenin belediye başkanları tam anlamıyla başarısız çıktılar. İkisinin de AK Parti toplantılarına iştirak etmediği gözleniyor. Bişkin ayrıca Kırıkkale Belediyesi ile de sürekli tartışma yaşıyor. Keskin Belediyesi ise bu yıl içinde aktarılan 2.5 milyon liralık kaynağı nereye kullandı bilinmiyor. İki belediye başkanı da adaylık için müracaat etti ancak ikisinin de aday gösterilmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti bu iki yerde yeni ve dinamik isimler düşünüyor.
 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli