Anahtar Kelimeler:

Aday Olmuyor…

Aday Olmuyor…

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz Veda Eder Gibi Konuştu:


Aday Olmuyor…



Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz düzenlediği basın toplantısı ile 2014 Mart ayı yerel seçimlerinde 3’ncü dönem için aday adayı olmayacağına işaret etti.

Teşekkür Ederek Başladı

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz düzenlemiş olduğu basın toplantısı ile Mart ayı yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı için aday adayı olmayacağına işaret etti. Veli Korkmaz 10 yıllık süreç içerisinde kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Korkmaz 2 dönem yürütmüş olduğu Belediye Başkanlığı sürecinde Kırıkkale’ye neler yapıldığını anlattı.

En İyi Noktaya Taşımaya Çalıştık

Korkmaz yaptığı açıklamada, “10 yılımız bugün itibariyle dolmuş oldu. Aday adayı olarak başvurduğumuz günden bu yana tam 10 yıl oldu. Kırıkkale’de hizmetlerimizi en iyi noktaya taşımaya çalıştık. Ben her zaman Rabbime şükrediyorum insanımıza verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasında durduk. Ama bize biçilmiş bir zaman var. Hep en iyisini yapmaya çalıştık. Bundan sonrada bu böyle olacak. Projelendirip yapamadığımız birkaç iş hariç hepsini tamamladık” ifadesinde bulundu.

Çok Önemli Bir Çalışmamızdı

Öncelikle şehrimizin yol problemi vardı diyen Başkan Veli Korkmaz, “20 bin ton asfalt attık. 2 bin kilometre kaldırım döşedik. Merkezimize 130 bin metrekare andezit taşı yaptık. 118 bin 250 metrekare ishale hattı döşedik bu çok önemli bir çalışmamızdı.  Şehrimizin en büyük sıkıntılarının başında gelen su sıkıntısını giderdik. Uzun yıllar boyunca yapmış olduğumuz çalışma ile su sıkıntısını giderdik. Akos sistemi ile vatandaşımızın belediye ile ilgili şehir ile ilgili ne sıkıntı varsa hepsini bir arada topladık ve sıkıntılara anında müdahale etme fırsatımız oldu” şeklinde konuştu.

Sıfırdan Yeniden Yaptık
Geçtiğimiz yıllarda hava kirliliği konusunda Kırıkkale’nin havası kirli şehirler arasında olduğunu belirten Korkmaz, “Şuan da ise doğalgazımız ile beraber havası en temiz iller konumuna girdik. Bin 182 kilometre yolu kazdık ve yeniden, sıfırdan yeniden yaptık. Şuan doğalgaz abone sayımız 69 bin civarında. Terminalimiz yoktu. Terminali devreye soktuk. Yaptırdığımız kamuoyu araştırmalarında terminal ile ilgili yüzde 90 civarında halkımızın memnuniyeti söz konusudur.

Büyük Sıkıntıları Çözdük
Samsun Bulvarı ile ilgili çok sıkıntının olduğunu söyleyen Başkan Korkmaz, “Bunların hepsinin aştık. İtfaiye binamızı oradan kaldırarak,  ticaret merkezimizi o bölgeye yaparak, gelişimin önünü açtık. Nokta mevkiimiz gerek camisi ile gerekse çevre düzenlemesi ve parkı ile çok güzel olduğunu düşünüyorum. Cumartesi pazarı için ise şunu söylemek isterim. Geçmiş dönemlerde herkesin vaadi olan cumartesi pazarının kaldırılması ve su sıkıntısının çözülmesini Allah’ın izniyle biz gerçekleştirdik.

Çalışmalarımız Oldu

Atatürk Bulvarına çok önem verdiklerini kaydeden Korkmaz, “Vatandaşımız ile bire bir görüşerek, sağ olsunlar hepsi bize çok destek verdi. Bu sorunu da ortadan kaldırmış olduk. Cumhuriyet Meydanı ile ilgili çalışmalarımız oldu. Meydanımızı oldukça genişlettik. Vali konağının yıkılması ile de bundan sonraki dönemde o bölgeyi daha zenginleştireceğiz. Hayvan pazarı ve kesimhaneyi hayata geçirdik. Kayseri yolu projesini ve kentsel dönüşümü projeleri devam ediyor.

Şuan Da Herkes Memnun
Pazarlar artık caddelerde kurulmasın diye bir öngörülerinin olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Veli Korkmaz, “Şu ana kadar Cumartesi pazarımız ile birlikte 3 adet yeni kapalı Pazar yaptık. Değişimin ilklerinde hep sıkıntı olmuştur. Cumartesi pazarı ile ilgili protestoları hepimiz hatırlarız. Şuan da ise herkes memnun. Atatürk Bulvarı ile birlikte çok güzel bir bulvarımız oldu. Mezarlıklar ve şehitliklerimizi düzenli hale getirdik.
Çağrı merkezi açılacak
İyi bir nikah ve meclis salonu oldu. Çağrı merkezimiz ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Önce assisstt ile yapacağımızı söylemiştik. Ancak daha sonra Turkcell ile hemen hemen anlaşmış durumdayız. Tam kapasite çalıştığında bin 600 kişi çalışabilecek. İlk etapta 300-400 kişi ile çalışılacak. Katı atık konusunda Ahılı bölgemizden aldık ve yeni bir tesisi hayata geçirdik. Katı atık tesisimiz bakanlığın demo yaptığı bir tesis haline geldi.

406 Milyonluk Yatırım Gerçekleştirdik

Yeşil alanlarda 48 yeni park ve 300 bin fidan diktik. Atık su projemizde 25-30 Milyon TL’lik bir yatırım yaptık. Son aşamaya gelindi. İhtiyaç sahibi insanlarımız vardı. Kurduğumuz sosyal konsey ile şuanda 2 bin aileye sıcak yemek ve ekmek yardımı yapıyoruz. Konsey’de 52 bayanımız gönüllü olarak çalıştılar. 37 milyonluk bir yardım organizasyonu gerçekleştirdik. İbadethanelerimizi iyi bir noktaya getirdik. 406 milyonluk bir yatırım gerçekleştirdik. Ben bunun 150 milyonunun hibe aldım. Kentleşme konusunda şehrimizde iyi bir çalışma süreci gerçekleştirdik” dedi.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu