Anahtar Kelimeler:

Her Köye Bir Kütüphane

Her Köye Bir Kütüphane

Kırıkkale`de faaliyet gösteren Kırıkkale ve Yöresi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (KALENDER), her köye bir kütüphane etkinliği başlattı.


Güzel Bir Çalışma
Köylerdeki kahvehane ve köy odalarına `Kalender Kütüphaneleri` adı altında başlatılan etkinlik sayesinde 10 noktada oluşturulan kütüphaneler ile hizmete başladıklarını kaydeden dernek başkanı Şuayip Demir, bu hizmetin tüm köylere ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Dernek Başkanı Demir, "Köylerde oluşturduğumuz kütüphanelerde çeşitli kültürel kitaplar temin ederek içerik yönünden zenginleştirdiğimiz kütüphaneleri vatandaşların hizmetine sunmaya başladık.

Çalışma Anlatıldı
Toplum olarak gün geçtikçe kitaplardan uzaklaşıyoruz. Oysa eğitim ve kültür seviyemizin daha ileri seviyede olması ve gençlerimize örnek olması açısından kitaplarla olan beraberliğimiz hiçbir zaman kesintiye uğramamalı. Vatandaşlarımız bu etkinliğimizi memnuniyetle karşılayarak daha şimdiden kitap okumaya başladılar bile. Bizler bu etkinliğimizle kitapları vatandaşlarımızın ayağına götürmüş olduk." diye konuştu.

Bilgi Verildi
Etkinlik sayesinde köylerde bir farkındalık oluşturduklarını belirten Şuayip Demir, okuyan toplumların her zaman başarılı olduklarını ve bu sayede kültür seviyesinin yüksek ve daha anlayışlı bir toplum imar edilmiş olacağını sözlerine ekledi.
 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu