Anahtar Kelimeler:

Okul İnşaatlarına Denetleme

Okul İnşaatlarına Denetleme

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, beraberinde Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ve kurum yetkilileri ile birlikte şehirde yapımı devam eden okulları dolaştı.

İnşaatlarda İnceleme
Vali Kolat, inşaatı süren okulları dolaşarak çalışmalar ve durum konusunda bilgi aldı. Vali Kolat’a Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ve inşaatı üstlenen firmaların yetkilileri bilgi verdi. Kolat ve beraberindekiler Organize Sanayi EML inşaatı, Yahşihan İlkokulu inşaatı, Yahşihan Anadolu Lisesi inşaatı, Turizm Otelcilik Meslek Lisesi inşaatı, Bilim Sanat Merkezi inşaatı, Rehberlik Araştırma Merkezi inşaatı, Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı, Yıldırım Beyazıt Ortaokulu Spor Salonu inşaatını gezerek bilgi aldı. Kolat çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istedi. Bazı okulların inşaatının tamamlanacağı ve okulların ikinci döneme yetiştirileceği vurgulandı.

Vali’den Açıklama
Vali Kolat, işadamı Saadettin Saran tarafından Yıldırım Beyazıt Ortaokulu`nda yapımı süren spor salonundaki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaatların yapım programlarından önce gittiğini belirterek, okulların zamanından önce teslim edilmesi halinde eğitime açmayı planladıklarını kaydetti. Eğitim kurumlarının bir arada olmasının önemli olduğunu ifade eden Vali Kolat, okulların son derece kaliteli ve donanımlı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

Bilgi Verildi
"Milli Eğitim Müdürlüğünün kentte 45 milyon liralık bir yatırımı var. Yapımı süren 240 dersliğimizde yaklaşık 7 bin öğrencimiz yeni binalarda eğitim görecek. Kampüs haline getirilen okullarda öğrenciler sosyal donatılardan daha fazla yararlanacak. Kırıkkale`de eğitim iyi gidiyor. Okullarda sınıflarımız da 23`er kişi eğitim görmekte. Hiçbir sorun yaşamıyoruz. Son yapılan atamalarla birlikte her hangi bir öğretmen sıkıntısı da yaşanmıyor."
 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli