Anahtar Kelimeler:

Türkiye Gençliği İçin El Ele Projesi

Türkiye Gençliği  İçin El Ele Projesi

 Türkiye Gençliği İçin El Ele Projesi üyelerinden, Vali Kolat`a ziyaret. Ziyarette farklı illerden gelip Kırıkkale Üniversitesi öğrenimine devam eden öğrenciler bulundu.

Vali ziyareti

Verilen bilgilerde “Gençlik ve Spor Bakanlığı 2013 Gençlik Projeleri Destekleme Programı tarafından finanse edilen Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi tarafından yürütülen “Türkiye İçin El Ele” projesi, Türkiye Gençlerini birbirleriyle kaynaşmasını, gençler arasında sosyal kültürel farklılıkların azalmasını, gençler arasındaki arkadaşlık diyaloğunun artırılmasını, bu projeyle bölgelerdeki gençlerin Gençlik ve Spor Bakanlığını ve Kırıkkale Üniversitesini yakından tanımasını hedeflemektedir.

Proje anlatıldı

Sinop, İzmir, Gaziantep ve Iğdır odaklı uç şehirler başta olmak üzere; Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu, Karadeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgelerinden gençlerin, bölgelerin sosyal yapısını akranları gözünden incelenmesini ve Türkiye gençliğinin memleketlerini yakından tanımalarına katkıda bulunmayı ve gençlerin kültürlerini inceleme fırsatı sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca gençler gittikleri yerlerden Cumhurbaşkanımıza, Meclis başkanımıza, Başbakanımıza, Kırıkkale Üniversitesi Rektörüne ve Rektör Yardımcısına “Türkiye Gençliği El Ele” projesi özel damgasıyla kartpostallar yollamışlardır” denildi.

Resim çekindiler

Vali Kolat, ülkemizin her köşesinin gezilmesi ve görülmesi gereken güzelliklere sahip olduğunu belirterek tanıtılmasının da çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca ülkemizin doğu, batı, kuzey, güney demeden her bir yerinin sosyo kültürel yapısının birbiriyle kaynaştırılmasının önemini vurguladı. Ziyaret sonunda Vali Kolat, ziyarete gelen öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli