Anahtar Kelimeler:

Bir Olmalıyız”

 Bir Olmalıyız”

 Sanayi Toplantısında Mesaj

Aksaray Valisi Selami Altınok, "Hep beraber bir olduğumuz, güçlü olduğumuz takdirde, kamu ve özel sektörün birbirlerine yardımcı olması durumunda üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok." dedi.

Vali Açıklama Yaptı

Aksaray Valisi Selami Altınok, "Hep beraber bir olduğumuz, güçlü olduğumuz takdirde, kamu ve özel sektörün birbirlerine yardımcı olması durumunda üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok." dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen `Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı` Nevşehir`de gerçekleştirildi. Toplantının açılışında Ahiler Kalkınma Ajansı üyesi olan Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde`nin potansiyeline ilişkin bilgi verildi. Aksaray`ın sanayi konusunda yakaladığı ivmeden de söz edilen toplantıda üniversitelerin, kamunun, sanayicilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi ile birlikte bölgenin çok daha hızlı biçimde ilerleyeceği ifade edildi.

Panel Yapıldı

Aksaray Valisi Selami Altınok, toplantıda yaptığı konuşmada, Aksaray`da sanayi sektörünün yanında tarım ve hayvancılık sektöründe de önemli gelişmeler kaydedildiğini vurguladı. Vali Altınok, "Hep beraber bir olduğumuz, güçlü olduğumuz takdirde, kamu ve özel sektörün birbirlerine yardımcı olması durumunda üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok." diye ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan moderatörlüğündeki panele geçildi.

Kırıkkale’den Katılım

`2023`e 10 Kala, Ar-Ge ve Yenilikte Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde` konulu panelde konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, rekabet üstünlüğünün sağlanabilmesi için yenilikçilik ve inovasyon gibi hususların önem arz ettiğini kaydetti. Acar, bunlar için de Ar-Ge çalışmalarının daha üst seviyelere çıkması gerektiğini söyledi. Panelde ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar`la birlikte Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, DİTAŞ Doğan Yedek Parça İmalatı ve Teknik A.Ş Ar-Ge Müdürü Sezai Aydın ve Dav Makine Sanayi Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Dilşat Özçelik birer konuşma yaptı.

49 İl Konuşuldu

Türkiye`nin bilim ve teknoloji ile kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye`nin 26 bölgesinde yapılması planlanan toplantıların 15`incisinin gerçekleştirildiği, bu toplantılarla beraber 49 ilin ekonomisinin masaya yatırıldığı belirtildi.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu