Anahtar Kelimeler:

Pansiyon Açıldı

Pansiyon Açıldı

 56 Öğrenci Kalacak

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesinde 56 kişilik kız öğrenci pansiyonu düzenlenen açılış programının ardından hizmete girdi.

Açılış Yapıldı

İlçe merkezinde bulunan eski Sağlık Meslek Lisesi binasının yaz döneminde gerekli tadilat ve diğer resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2013-2014 eğitim öğretim yılına hazır hale getirilerek hizmete girdi. Kız öğrenci pansiyonunun açılış programına, Kaymakam Harun Kazez ve Belediye Başkanı Ali Şahin`in yanı sıra, ilçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Tamkoç, Halk Eğitim Müdürü Veysel Pekdoğan ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Sulakyurt ilçesinde ilk olarak hizmete giren kız öğrenci pansiyonuna, Sulakyurt Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin 9, 10, 11 ve 12. sınıf kız öğrencileri yerleştirildi.

Bilgi Verildi

Kaymakam Kazez, özellikle il dışından gelen Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin pansiyonda kalmalarının öğrenci ve ailelerini oldukça sevindirdiğini söyledi.  İlçede yıllardır ihtiyaç haline gelmiş önemli bir eksikliğinin giderildiğini kaydeden Kaymakam Kazez, "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretime yerleştirme sistemine göre ilçemizdeki Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kız öğrencileri, yapılan tercihleri sayesinde almış oldukları puan sıralaması sonucunda pansiyona yerleştirmeleri yapıldı. Hizmete giren 56 kişilik kız öğrenci pansiyonundaki kontenjanın tamamı dolmuş durumda. Pansiyonumuz, görevli idareci ve öğretmenlerimiz ve diğer personelimiz tarafından bir ev sıcaklığı ortamı ile öğrencilere hizmet verecektir.

İmkandan Yararlanacaklar

Öğrencilerimizin çoğunluğu Kırıkkale dışındaki illerimizden gelerek pansiyonumuzda kalmaktadır. Temennimiz bu imkanlardan istifade eden öğrencilerimiz, derslerinde daha çok başarılı olurlar" dedi. Kaymakam Kazez, ve beraberindeki heyet daha sonra pansiyona ait bahçe, yatakhaneler, sosyal alanlar, yemekhane ve diğer alanlarda incelemelerde bulundu. Kaymakam Kazez, öğrencilerle de görüşerek sohbet etti, ihtiyaçları olup olmadığını sordu.İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram’dan pansiyonla ilgili detaylı bilgiler alan Kaymakam Kazez, öğrencileri olumsuz yönde etkileyebilecek tüm tedbirlerin alınması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirtti.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı