Anahtar Kelimeler:

Atamalara Protesto

Atamalara Protesto

 Tepkiler Yükseliyor

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı önünde okul müdürü atamalarını protesto edeceklerini açıkladı.

Tepki Açıklaması

Bir sendika üyesi olmayanlara düşük puanların uygun görüldüğünü iddia eden Koncuk, bunun torpilin en açık kanıtı olduğunu vurgulayarak sözlü sınavlarda değerlendirme komisyonun keyfi ve elindeki liste doğrultusunda hareket ettiğinin su götürmez bir gerçek olduğunu ifade etti. Sözlü sınavlardaki torpilin puanlarını tesadüf olarak nitelemek ya da bunun altında art niyet aramamak iyi niyetle de bağdaşmaz açıklamalarında bulunan Koncuk, "Malum sendika her ne kadar açıklama yaparak hak ve adalet naraları atsa da, üyelerinin kayrılması için hiçbir girişimde bulunmadıklarını ve bulunmayacaklarını söylese de, buna kargaların bile güleceği çok açıktır" ifadesini kullandı.

Kırıkkale Örneği

Hatay`da yazılı sınavda 92 puan alarak Hatay İl 1`incisi olan Türk Eğitim-Sen üyesine sözlü sınavda 42 puan verildiğini ve bu yönetici adayının Hatay İlinde en düşük sözlü sınav puanı alan kişi olduğunu sözlerine ekleyen Koncuk, aynı sınavda komisyon üyesi olan bir kişi ile akrabalığı olan bir adayın sözlü sınavda 99,20 puan verildiğini belirtti. Koncuk açıklamalarına şöyle devam etti: "Bursa`da yazılı sınavı kazanıp mülakata giren 214 idareci adayından 90 üzeri en yüksek puan verilen 75 adaydan 71`i yandaş sendika mensubudur. Okul müdürlüğü koltukları Eskişehir, Afyonkarahisar, Denizli, İzmir, Kırıkkale, Zonguldak, Tokat, Gaziantep ve daha birçok ilde adeta satılığa çıkarılmıştır. Sözlü sınavda ne ses kaydı, ne görüntü kaydı vardır. Komisyonun neye göre puan verdiği belli değildir. Parti teşkilatları ve sözde bir sendikanın ortaklaşa hazırladığı listeler komisyonun önüne gitmekte, daha sonra da şaibeli puanlar peşi sıra gelmektedir. Bu sınavlar, hükümet-yandaş sendika ortak yapımıdır.

 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli