Anahtar Kelimeler:

Atmayın Diye Uyarıyorlar!

Atmayın Diye Uyarıyorlar!

 Polisten Silah Uyarısı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, `Mutluluğunuz Hüzne Dönüşmesin Projesi`yle düğünlerde silah atılmamasına yönelik vatandaşları bilgilendiriyor.

Polis Uyarısı

Toplum destekli polisler, düğün yerlerini ziyaret ederek, silah atılmamasına yönelik çeşitli el broşürleri dağıtıyor. Ayrıca düğün bölgelerindeki apartmanların kapılarına da çeşitli afişler asılıyor. Broşürlerde `düğün evi yas evi olmasın, düğün davetlilerimizi hedef tahtasına çevirmeyelim ve silahlar sussun mutluluk konuşsun` ifadelerine yer veriliyor. Kırıkkale Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Adnan Kavak, havaya sıkılan mermi çekirdeklerinin düştüğü yerde insanların yaralanmasına hatta ölümüne bile neden olduğunu söyledi.

Dikkat Çekiliyor

 Polis ve halk ilişkilerinin daha da geliştirilmesini amaçladıklarını ifade eden Kavak, "Vatandaşların da emniyet ve asayiş hizmetlerine katılımları sağlanarak, Kırıkkale ilinde yürütülen emniyet hizmetlerinin verimliliğinin artırılması, suçun oluşmadan önce önlenmesi, olaylara karşı duyarlılığın artırılması ve 155 polis imdat hattının kullanımının önemini içeren faaliyetler yürütüyoruz. Bu bağlamda yapılacak faaliyetler kapsamında vatandaşlarımızın olaylara daha az maruz kalmalarını sağlamak ve sosyal duyarlılıklarını artırmak için ilimizde yapılacak düğün, sünnet gibi törenlerde silah kullanılmasının önlenmesi amacıyla düğünlerin sık yapıldığı günlerde vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirmeler yapıyoruz." dedi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli