Anahtar Kelimeler:

Hibe Sözleşmesi İmzalandı

Hibe Sözleşmesi İmzalandı

 Bireysel Sulama, Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi tebliğine göre Kırıkkale’de bundan yararlanmak için müracaat eden 3 çiftçiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde toplamda 92 bin TL’lik hibe sözleşmesi imzalandı.

İmza Töreni Yapıldı

Kurumdan bu konuda şu bilgiler verildi: “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı Kapsamında 01 Haziran 2013 günü Resmi Gazetede yayımlanan “Bireysel Sulama, Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi tebliği” ne göre ilimizden müracaat eden 3 çiftçimizle il müdürlüğümüzde toplamda 92 bin TL’lik hibe sözleşmesi imzalandı. Bu tebliğin amacı; tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye getirebilmek için bireysel sulama makine ve ekipman satın alımlarının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Bilgi Verildi

Desteklemeden yaralanan çiftçilerimizden Yaşar Aytekin’e İzzettin köyünde 100 dekar damla sulama, Ali Yıldız’a Koçubaba köyünde 132 dekar mikro yağmurlama sulama, Sabri Yürümez’e Büyükceceli köyünde 40 dekar alanda damlama sulama tesisi kurulacaktır.

Desteklemeden yararlanan çiftçiler memnuniyetlerini ifade ederek bakanlığımıza ve emeği geçenlere teşekkür etmişlerdir.”

Kırbaş Bilgi Verdi

İmza töreninde bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş, “Bakanlığımızca 2007 yılından beri sürdürülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme programı kapsamında ekonomik ve altyapı kaleminden ilimizde bu güne kadar yaklaşık olarak 19 tesise 10 milyon TL. yatırım karşısında 4.500 bin TL destek, Tarımsal makine ekipman desteklemeleri kaleminden ise 204 adedi bu yıl olmak üzere toplam 1792 adet makine ekipman desteklenerek yaklaşık 9.287.854 TL satın alınan makinenin 4.643.927 TL hibe destek verilmiştir. Böylece hem ekonomik altyapı yatırımları, hem tarımsal makine ekipman alımları hem de sulama projeleri desteklemesi ile ilimize toplamda 9.335.927 TL destek karşılığında 22.032.787 TL yatırım yapılmış oldu” dedi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli