Anahtar Kelimeler:

Çocuklara Makyajlı Anlatım

Çocuklara Makyajlı Anlatım

 Kırıkkale Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Cumhuriyet Meydanı`nda kazaları çocuklara makyaj yaparak anlatıyor.

Uyarıcı Bir Çalışma

Ekip, çocuklara bir taraftan makyaj yaparken diğer taraftan da trafikte uyulması gereken kurallar hakkında bilgi veriyor. Makyajda trafik kazası ve evde ateşle oynadıktan sonra vücutta oluşabilecek yaralanmalar ön plana çıkartılıyor. Ayrıca ekip, vatandaşlara ilk yardım konusunda manken üzerinde uygulamalı bilgiler aktarıyor. Vatandaşlara verilen bilgilere yapmaları konusunda teşvik ediyor.

Bilgi Verildi

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, yaptığı açıklamada, sağlığın, uluslararası belgelerde ve anayasada yer alan temel insan hakları arasında yer aldığını belirtti. Güngüneş, "Halk sağlığı kavramı ise birçok farklı kaynaktan beslenmektedir. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, toplum bilincini yükselterek hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır.

Birinci Basamak Hizmet

Bu hizmetler birinci basamak sağlık hizmetleri içerisinde günümüzde toplum sağlığı merkezleri ve aile sağlığı merkezleri tarafından özenle yürütülmektedir. Halk sağlığının geliştirmenin önceliği mevcut sağlık durumunun devamının sağlanmasıdır. Bu yüzden daha bebeklik ve çocukluk çağlarında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetleri bu alanda verilen ilk hizmetlerdir." dedi.

Broşürler Dağıtılıyor

Güngüneş, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşların dikkatini çekmek ve farkındalığı arttırmak amacı ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşlar uygulamalı ve broşürlerle bilgilendirildiğini sözlerine ekledi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli