Anahtar Kelimeler:

Kavşak İçin Kredi Yetkisi Verildi

Kavşak İçin Kredi  Yetkisi Verildi

 Kırıkkale Belediye Meclisi’nde Önemli Kararlar Alındı

Kırıkkale Belediyesi tarafından Etiler Karacalı Caddesi üzerine yapılacak olan köprülü kavşak için Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a kredi kullanma yetkisi verildi.

Kavşak İçin Yetki

Kırıkkale Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda bir çok konu ele alınırken, en önemli konulardan birisini Etiler Kavşağı teşkil etti. Kavşak ihalesinin yeniden 13 Eylül tarihinde yapılacağı bildirildi. İhale için hazırlık sürerken, Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a kavşağın yapımı için kredi kullanma yetkisi verildi. Başkan Korkmaz, ihalenin 13 Eylül tarihinde yapılacağını bildirdi.

10 Lira Ücret Alınacak

Toplantıda kesimhaneye hayvan kesimi için gelen araçlardan 10 lira ücret alınması hususu görüşüldü ve karar bağlandı. Bundan sonra kesimhaneye gelecek traktör veya kamyonlardan 10 lira ücret alınacak. Mahallelerde devam eden kilit parke ve bordür çalışmaları için de kredi çekilmesi amacıyla Başkan Korkmaz’a yetki verildi. 150 bin kilit parke, 150 bin bordür ve 10 bin adet yağmur oluğu alımı yapılacak.

Membranlar Değişiyor

Meclis toplantısında içme suyu arıtma tesisine membran alımı için de karar alındı. Tesistesi membranların yenileneceği bildirildi. Değiştirilecek membranlar için Başkan Korkmaz’a kredi yetkisi verildi. Memur kadrolarının da görüşüldüğü toplantıda 44 kişi olan sözleşmeli personelin derecelerinin memur dereceleri ile eşitlendirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Meslek Lisesi Yeri

Toplantıda ayrıca imar planı tadilatları da görüşüldü. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kız Meslek Lisesi yapımı için Osmangazi Mahallesi’nde istediği yer konusunda red kararı çıktı. Gerekçe olarak da Anadolu Öğretmen Lisesi’nin yanında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait daha önce tahsis edilmiş olan daha büyük bir yer olduğu belirtildi ve buranın kullanılması önerildi.

10 Kat Uygulaması

Bu arada, Samsun Bulvarı üzerinde 10 kat izni bulunan Kırıkkale’de 10 kat izni şehrin geneline yayıldı. Artık şehirde her mahallede 10 kat çalışması olacak, ancak bir şartla. 4 bin metrekarelik parsel alanında bu karar uygulanabilecek. Bütün mahallelerde 4 bin metrekarelik alan yeri uygulaması gerçekleştirilirse 10 katlı bina yapılabilecek.

Yeni Spor Alanları Geliyor

Belediye meclis toplantısında spor tesisleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Başpınar’da mevcut spor tesislerinin arka tarafında 30 dönümlük bir alana yeni spor tesislerinin yapılacağını bildirdi. Korkmaz, “Burada 2 çim saha, 1 sentetik saha ve kapalı spor alanı yapılacak. 30 dönümlük bir alan tesbit edildi. Gençlik Spor il Müdürlüğü’ne tahsis edilen alanda çalışma olacak” dedi. Bu alan, kurumun talebi üzerine Bakanlığa tahsis edildi. Meclis toplantısında bu konuda karar alındı.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli