Anahtar Kelimeler:

Çoğu Mahkemelik Oldu!

Çoğu Mahkemelik Oldu!

 Mahkemeye Verdiler

Arsayı Tarla Olarak Göstermişler!

Arazisinden hızlı tren geçen bir çok kişi az para verildiği için TCDD’yi mahkemeye verdi.

Vatandaş Tepkili

Kırıkkale’de hızlı tren çalışması devam ederken, bir çok kişi arazi ve bedel anlaşmazlığı yüzünden TCDD ile mahkemelik oldu. Arazisinden hızlı tren geçenler, araziye değer biçilen bedelin az olduğunu söylüyor. Etiler bölgesindeki arazilerin tarla olarak gösterildiği ve bedelinin de düşük tutulduğu söyleniyor. İçinde apartman olan arsa tarla olarak gösterildiği için değeri yarı yarıya düşüyor.

Teklif Çok Düşük

İçinde apartman bulunan, 1 dönüme yakın bir mülkü örnek gösteren vatandaşlar, “Buranın emsal değeri 200-230 bin lira civarında. Ama bunlar 100 bin lira değer biçmişler. Bu kabul edilir bir rakam değil. Bu bölge yapılaşmaya çok açık. Bunu herkes biliyor. Bu yüzden TCDD’yi mahkemeye veriyoruz. Bir çok kişi aynı sorunu yaşıyor” diyorlar. TCDD ile mahkeme devam ederken, inşaat çalışmaları da sürüyor.

Bağ Ve Ağaç Bedelleri

Bağ ve bahçelere de çok düşük fiyat belirlendiği gözleniyor. Bağ omcası için sadece 20 lira bedel biçilirken, meyve veren en az 50 yıllık bir ağaca da sadece 80 lira bedel biçildiği ileri sürülüyor. Bağ omcalaranın ömrünün en az 30 yıllık olduğu belirtiliyor. Buna da tepkili olan vatandaşlar, “Yıllardır buralarda bağcılık yapılır. 30 yıllık, belki de 50 yıllık omcaya 20 lira değer biçilir mi? Üstelik üzerinde üzüm var.

Meyvesi Bile Fazla Eder

Öte yandan üzerinde meyvesi olan kayısı, elma ve ceviz ağaçlarına da 100 lira bedel biçiyorlar. Bu kadar saçma şey olamaz. Üzerindeki meyveyi satsan birkaç bin lira eder. Bu yüzden kurum ile mahkemeliğiz. Mahkeme uzun sürer diyorlar” diye konuşuyorlar. Bedel gösterilen rakamlara itiraz eden vatandaşlar, TCDD yönetimine tepki gösteriyorlar.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli